ThePeeps

Sunday, February 13, 2011

125. Ice Skating at Sunway

Assalamualaikum....

Esshh.... kaki saya sengal-sengal la pulak neh.. Hahh, tapi takpe.. saya still mau hapdate ini belog!! gOOo... iciko~ Yee.. siang tadi saya telah menghilangkan ketentionan saya sbb nak siapkan esaiment kan.. Alhamdulillah semua da selesai.. hari jumaat tu, saya dan grOup saya dapat hantar esaiment dengan jayanya.. hOo.. dan rushing nak kejar bas sebab dari batu pahat nak balik kL... (haaiisshh... ape hal kauw nak kejar bas?? -esaimnt dgn jayanya? harap2 la..). Oh, nasib baik afifah teman saya balik, wee..


Ohh.. kalo qmu-qmu semua selalo singgah kat statiOn saya ni, mesty tau kan saya selalu balik kL.. walopun my family kat Kelantan, but i have BiggaGigga family at kL... ade adek, aunt&ancle, kazen n ramai ag... sO, kalo ade cuti lebih ataupun boring time weekend saya akan balik kL jumpa deyOll.. huhuu.. and of cos dapat jalan-jalan... Haa... i laaaaiiikkee~


Nah, semalam sampai je kat hentian Bukit Jalil pak.cik saya datang ambil.. singgah kat pasar malam then sampai rumah kami makan dengan jayanyaa... (dengan jayanya yaa..-means, saya akan muntah lepas makan. demn! -_-") Ouh, i luv steam.bOat & satey. ah, sempat rasa ais-krim goreng, sgt best!! mmg dengan jayanya~



Pagi tadi, dengan bersemangatnya saya bangun!! dan siap kejutkan kazen saya.. Sebab??? hehee.. suda janji sama adek-adek saya (dyeorg stay kt rumah another pak.cik) 10 a.m mau pegi main ais skating!!! yeeayy.. suda lame kami nak try maen bende neh, tapi asyek tak kesampaian jep... hohoo.. kali ni, memandang kan elaOn pn da masok, saya gerak ke kl dan nak try ice skating! 
Janji melayu semua... membuta tak hengat dOnia... kihkih.. saya nga family mak.cik sampai sunway Pyramid around 10++ a.m. Memandang kan adek2 dan kazen saya yang laen tak sampai ag, kiteorang pun breakfast dulu...

 breakfst at CHOCOLATE Loundge..


i'm having a coffee+waffer+pancake+choc.ice-cream..

Adena having a tea..

adif likes waffel+ice-cream..

she luvs green .tea..

Haaa... lepas jalan-jalan kejap... may adek2, kazen with another auntie datang... wah,, teruja sebab semua tak pena try maen... even my kazeb kat kl pun tak penah datang..huhu..




kami anak perantau.. huhuu.. luv my siblings..


2orang ni, need to work hard on their balanceing body when skating.. hhehe~


Hahaa.. can't wait.. beli tiket dulu... tiket+shoes+glove+sock= RM33..(menyesal x bawak glove ngan stoking)

got my glove... purple+pink= <3

starting pakai kasot pun dah satu dugaan...

yeeaayy... we got gloves..

'beliau' sorang je pompn..hehee.

u got me in da middle of skating.. thaxs adek!

hahaa.. our first time~

kaki kremp lepas pusing satu round.. demn!! lepas msok rehat, betolkan kasut, baru have fun!!


take a break.. ringes tga dibersihkan..

we need to imprOve or speed... yes!! cipta rekod xjatiuh lansung!!! but... suddently i break it at jam ke-4, jatOh alone.. sbb speed laju sgt n rotate 360c... demn!


Lol.. dis is my first time..


skarang i follow aunty(baju ijau) yg ni tdo kat rumah beliau pula...


i buy de Chic Cupcake..yummy..



after skating about 5-6 hour..we stop and, perOt lapa!!! Balik rumah mak.cik saya, kami masak seExspress mungkin... dan pak.cik saya de best chef, walopun masak henmtam.. ngehehee.. sedap3x!!!

de best chef of hentam.. (hehe.. ni msa bbq raya..)




Hahahhaa... walopun kami makan da petang, lepas maghrib kteorg gerak pegi rumah my another pak.cik. yeeayyy.. beliau belanja satay kajang.. huhuu.. sume pk.cik & mk.cik yg ada kat k.L berkumpul dinner tadi. THAXSS PAK.SU!! Puas sesangat saya makan staey... (erkk.. ekceli bkn satay Kajang.. tapi di jual kat Kajang gak la..hahhaaa..)



haha.. second day dinner.. another SATEY!!! yeeahh~



kids luvs satey... me tOo!!


Bigga Gigga family makan. habes skelip mata.... hehee..




Hokeyhss... sampai sini saja en3 kali ni... kena tido siket ni walopun da pagi sebab besok nak pegi swimmig.. hey!! semua angkatan kasen & famiyku, kita jumpa kat pOol besok..TQ


10 comments:

Anonymous said...

JEeeeellleeeesssss okeiiii....hehehe
nt time i tak kan lepaskn pluang..hehehe
~misswawa~

nEa FleriDa / nIL said...

wahh bestnya!

AMOI KUSUT said...

syiok seyh : )

ishiko said...

ayong: next time bebeh!!

ishiko said...

nel: hehehee

ishiko said...

amoi: memang!!

Suriati said...

bess.bess...walupn denn x men..kekek...enjoyyyy sgt..

ishiko said...

mak.ude: ehehe... ni first time komen nh.. tu laa.. xtgl komen mne tau dya selalu jenguk sni,,
best3x.. next trip??

MIMIE AIZA said...

sate tu paling menusuk kalbu. heee

ishiko said...

mimie aiza: hahaa... sampai hari ni teringat lagi satey tu..