ThePeeps

Saturday, May 7, 2011

157. Ekspedisi Broga Hills | part 1

Assalamualaikum owesome readers... *kehkeh.. maap, pengaruh NajwaLatif neh..
Sekarang seharusnya saya menghapdate belog walaupun di minggu setadi week kan.. sebabnye besok hari minggu, harus lah saya sibuk kan.. *bejalan aje keje kauw.. (erkk.. saya masih kat KL, hari senin baru balik BP)


Okeh, en3 lepas saya buat INTRO pasal EkspedisiBrogaHills ni kan..
En3 kali ni pulak saya nak cerita pasal saya bersama makcik, pakcik(otai gunung) dan abg.sepupu saya naik ke BrogaHills yang pemes ames tu.. Alhamdulillah.. da lame saya nak pegi sana, akhirnya jejak jugak.. padahal dyeorg yg teman saya ni, da bape kali naik BrogaHills tu..
Hahahaa.. kalo sape-sape yang dah biasa naik Broga tu, mesti akan cakap.. 

"alaahh.. takat BrogaHills tu tak thrill langsung"- otai gunung.
"umm.. naik turun, naik turun macam tu la jugak.." - pendaki setia Broga.
"naik Broga ni tak sempat nak berpeluh pun.." -pak.cik yg poyo..
"erkk.. naik Broga xleh lama-lama, gayat... kena lari-lari.." - mak.cik otai gunung.
"Broga?? nenek aku ulang alik jaa..." -orang awam.1
"hayyaa... anak saya ini.. 2tahun ma.. memang suka manjat ini Broga.. (seriyes, dak kecik tu lari je time nk turun curam yg mcm hape tu..)" -org awam.2
"Broga... biase je.. tapi kalo nak fotoshot best rr..." -potograper..


Tanak banyak citer lagi mari kita layan gambar untuk story Part 1 neh.. keh3x... ^^


Harus la bangun di awal pagi ^^


muka berseri sebelum pengembaraan -..-" (turun je, terus sunburn, maap trgedik siket)

poyo je... baru naik dah penat kononnye *__*

otai gunung beraksi kejap 

budi gad, kehkehkeh ....

ade ke nak banding ngan otai gunung yg xgheti penat... grrr~












Otai gunung ni, macam beliau pulak yang melebih bergambo nye... takpe..takpe..


Otai gunung ni laki bini... wa takot beb.. -_-"

abg.ngah.. pendaki tetap... gunung je belom.. kah3x..



Finally kat puncak..




Olrite.. nanti sambungan Part.2 pulak ye... stOry kat puncak BrogaHills....




*kehkehkeh.. saje letak gamba banyak-banyak, bia korang yang tak pergi lagi rasa tak thrill sebab da tengok pemandangannye... ^..^

21 comments:

Anisa Hang Tuah said...

woww
bestnyaaa
kawasan yg cantik & mendamaikan..
foto sgt cantikk
;)

Nasriq said...

hoho... lain kali buat xpdc blogger ke broga pulak ek...

ishiko said...

Anisa: hehee.. nanti pegi la.. huhuhuu..

ishiko said...

Nasriq: oh..ohh.. best tuuu ^^

JIJI YU said...

ekek..ko tak penah ajak aku pon..

Merahitam said...

bile nk bwk azie plak kak?

nelly said...

cantiknya !

ishiko said...

JIJI YU: ahaa.. rasenye dh cukup heboh dh psl nk g Broga ni.. maap.. lain kali sila juin ye... kih3x..

ishiko said...

Azie: kalo jd nxt trip tu jum laa kn.. huhuu

ishiko said...

nelly: kan.. sile la pergi..

Eichikatsu said...

Hoi mst join la contest! wakakakaka....! :)

ishiko said...

eichhikatsu: mlss.. =b

Abang Jonni said...

huhuhu... mcm best je... x semput ke?

haha...

Izyan Masri said...

NAK BANGGA JAP BOLEH?YAN PON PERNAH NAIK BROGA HILLS.KIHKIH :D

ishiko said...

AbgJonni: penat yg amat la jugak.. kih3x... sgt best abg jonni uii.. ^^

ishiko said...

IzyanMasri: hehee.. tahniah yan.. jum naik lagi^^

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


byknye gmbr.mesti best ni...cpt2 la post gmbr2 seterusnya...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Berto said...

lama den x naik broga ni

ishiko said...

BLADE EDGE: seyes... banyak lagi gamba... huhuu.. ^^

ishiko said...

sila la naik lagi.. rasenye cam xsama da dgn dulu.. pacik sy ckp laa..

Adibah Ishak said...

cantiknya pemandangan atas gunung <3