ThePeeps

Monday, June 13, 2011

175. surirumah


assalamualaikum, morning people ^^
Biasa bangun hari ahad still lagi weekend, tapi kalau cuti kat rumah xde la weekendnye sebab kat pantai timur ni hari sekolah dan bekerja dah mula.. Eh.. jap.. jap.. sengal !!!! hari ni dah hari isnin rupanya.. T_T" (masih berangan cuti sebab semalam cuti, ni yg bestnya.. kalah ke menang ke, masih lagi dapat cuti.. huhu..) *err.. bersabarlah Red Warrior, takde rezeki la kut...


Rancangan hari ni sepatutnya hantar umi saya kesekolah beliau sebab saya nak pau kereta.. *gila kejam.. tapi disebabkan penangan ber on9 tak hingat dunia dan layan kesengalan skype ngan membe-membe malam tadi, bagun pagi tadi memang mata macam panda lepastu dah tak berapa betul dah.. *kau ingat umi nak kasi aku bawak kereta pagi2 dengan ghupe macam tuh? memang tak sampai sekolah la beliau..

Frust pulak membe yang nak di ajak keluar tu tak dapat dihubungi, kang pergi buat seperais ambik depan rumah kang naya kalo takde.. adesss.. besok la gayanye.. Tapi besok macam ada hal lain la pulak.. *cess.. banyak pulak hal musim cuti nih.. (padahal kena jadi surirumah, mmg lupa diri betoll =..=")


Hah, balik kepada topik utama, SURIRUMAH !!!
bhahaa.. memang lah saya ni dah jadi surirumah di awal usia lagi, keh3x.. nama pun anak sulong.. memang harapan negara(rumah) saya la.. sejak kecil saya dan adik-beradik memang dididik supaya berdikari oleh Raja dan Permaisuri (parent) kami.. Semua benda nak kena buat sendiri, tapi semua rasa saya mengada lebih sebab anak sulong.. *err.. bialah dah semua benda saya kena buat, haruslah demand siket kan... >_<

Rasanya kau orang semua pun pernah jadi surirumah. Lagi-lagi gadis-gadis ayu dan gojess yang tenga baca en3 nih... hehee.. *haruslah puji diri sendiri setiap masa. Jadi surirumah ni banyak kot kelebihannya.

1. dapat rasa role penat lelah mak kita (tak banyak, sikit pun jadi lah)

2. kita 'konker' keadaan dan barang dalam rumah. berkuasa la jugak, hahaa

3. jadi orang penting. ape-ape hal, penduduk dalam rumah mesti nak cari kita.
    abah: kakak, kunci pintu belakang kat mana?
    umi: kakak, set senduk umi sembunyik kat mana?
    adik laki: akak, jangan kate mu buang robot atas meja nih?
    adik pompuan: akak, mane pensil warna? mana roti?
*haa.. tengok, semua orang nak tanya kita kan? adess... -_-"

4. Seriyes!! kalau kemas satu rumah memang la berpeluh dengan jayanya.. *ai laiikee...

5. Sidai baju pagi-pagi memang untung sebab kita dapat udara paling fresh dulu daripada orang lain, untung tak untung ha...

6. Kat dapur pulak mesti cantik sebab kita yang jaga.. *adik tumpahkan makanan siket terus jadi hantu, gila scary v_v"

7. akhir sekali, disayangi raja dan pemaisuri (parent). *kah3... kejam memang tak hingat..

Hokeyhh... sekian saja entry pagi ni... kena sambung tugas surirumah dengan jayanya.. Tima kasih pembantu kecik owsem saya nih, semua benda boleh suruh beliau. tapi satu pun tak jadi kecuali suruh buang sampah. huhuu.. 

Joom arysa, kita buang semua benda dalam ghumah nih!!!!!!! * wahahahha.. (gelak jaat)


Sekian, tima kasih sebab baca ^^

23 comments:

Saya kan kakak \^^/ said...

hahaha. part list kelebihan jadik suri rumah tuh mmg taley blah! :P i loikee! ^^

Nasriq said...

huhu... calon isteri terbaek ni... hik hik hik...

ABU said...

aku anak sulung..tapi tak jadi surirumah pong hahahahaha :D

Syafiq Rosli said...

hehe best ape surirumah.dapat blaja yg xde dlm buku tau..

Along Usop said...

huyoo.....

ni mesti surirumah yang garang nih.. hahahah...


<----- anak sulong gak..
tapi buat keje ikut rajin je.. =p

jijiebenzaliff said...

Hahah..best pe jd surirumah..paling best, mmg sume insan dlm umah akn rujuk kt kite pape hal pon..wallahhh! best dpt berkuasa jap! :D

Pyka Rahmat said...

tapi surirumah takde baju cantik cantik. haha

apik pehe said...

hahaha..lawak weh..apik gelak guling2 da ni

Hans said...

surirumah punya kerja xpernah habis
:-)

Penangan Superstar Rajnikanth Pada Pekerja - Pekerja Di India

ishiko said...

Saya kan kakak \^^/ : list sukahati reka sendiri.. lallaaa~

ishiko said...

Nasriq : errr.... prektis3x..

ishiko said...

ABU : kauw mmg..... jadi rumah suri ada laa.. :b

ishiko said...

Syafiq Rosli : agak laa.. huhuu.. ^^

ishiko said...

Along Usop : huhu.. garang tengok time la... huhuu.. rajin xrajin, tensyen tgk ada barang besepah ats lantai~

ishiko said...

jijiebenzaliff : bahaha.. mmg gila kuasa arr JPP ni.. -..-"

ishiko said...

Pyka Rahmat : ehh.. sapa cakap... haa... tadek3x... surirumah skrg demand lebih ni.. huhu

ishiko said...

apik pehe : yess!!! berjaya bls dendam sbb salo buat sy gelak guling2 baca en3 apik... huhuuu

ishiko said...

Hans : tau xpa hans, memahami !!!! mmh xhbs d buat mende sama je hari2..

Solihin Zubir said...

sy yg lelaki ni pun pernah jd suri rumah jugakk.. ;-p

atifa said...

hah,saya tak jadi suri rumah.tapi saya jaga rumah,part time kak.:)

ishiko said...

Solihin Zubir : haa.. baguskan.. ^^

ishiko said...

atifa : hoipp.. ni baru nmpk ghupe kt belog akk eh.. cepuk kang..
kalo xsuri rumh, jd mak gad.. kui3..

atifa said...

saya macam chipmore kak,kalau wireless laju,macam p1 sy on,kalau tk,saya lpak mamak,sampai pg,hui,tuh yg jd mak guard.:)