ThePeeps

Monday, July 25, 2011

202. Weekend, kalau tak buat apa-apa memang tipu lah kan

assalamualaikum..

CAUTION : entri panjang empatbelasratus depa..


hari minggu, kalau tak buat ape-ape memang menipu lah kan. kecuali yang bangun tido makan, bangun tido makan.. eh, tu pun buat mende jugak kan...haaiishh.. Jadi, hari minggu saya tak kan dibiarkan dengan sia-sia..
memang hari minggu yang aktif !!!!!


SABTUDAY

ingatkan kan nak berehat dan siapkan kerja(tugasan yang tergendala la kononye) kat bilik hostel saje.. sebab hari jumaat sudah fenat keluar mencari bahan untuk buat costume(utk PSV), sakit kepala macam kena gerudi saja rasanya.. -_-"

Tapi memang tak boleh jadi.. keh3x.. petang-petang saya sudah keluar meronda dengan mimi, ready malam nya nak pergi tengok bola. Malaysia lawan Singapore, keputusan.. boleh laa... Port kami Mc'D batu pahat sudeyyy.. =..="






cik.Mimie

skrin TV kecikk.. -_-"

mimie main kamera ^^



AHADAY

setelah makan dengan jayanya di Mc'D, saya dengan mimie bangun pagi-pagi dengan niat suci lagi murni, kami telah menjoggingkan diri di sekitar kampus.. Boleh la enambelasratus round kononnya... Tak kira lagi round yang kami reverse bagi mengelakkan dikejar anjing.. hohoo.. selamaaattt ~


tengah kami best jalan-jalan tu..*kantoi bejalan, jogim ntah kemane.. : P, kami di hon oleh sebijik kereta kaler kuning yang chomel.. hohoo.. penunggang kereta tu *penunggang ye, perhatian.. -_-" pun jemput kami join dyeorang pergi meNjoggingkan diri di Tasik Y.. ehhee.. sepantas kita kami ikot.. hohohoo..
Mekasih munir!!!! mirah cumeyy!!! fuza!!! sebab ajak kami ^^


Jogim punya jogim.. jalan punya jalan.. habis mende, sampai jongkang-jongket pun kami naik kat situ.. sambung breakfast, kami pegi menjelajah Pasar Karat, ke Karak?? *entah le lupa pulak namenye.. Wwwaaah!!!! sangat fengsyen itu pasar occay.. sape-sape kat area Batu Pahat ni, sila singgah..
Mula-mula, sangat la takde selera saya tengok sebab mostly macam banyak baju bundle saja. Tapi lepas meneroka dengan gigih, kami masuk area barang-barang bundle. SAYA SANGAT SUKA OKE!!!! memang setyle itu barang bundle.. memang season plus vintage habis.. tapi kena pandai cari la. hehee.. PERINGATAN: sila kauntim harga dengan baik ya, kalu tak.. anda sangat la rugi 
kami balik dengan dapat barang BEST setiap orang ye.. *maceh mira.. ^^


Sampai kampus, dengan usaha gigih saya mengemas dan meng'mop bilik agar rumate dapat balik berehat dengan jayanya selepas mengembara.. hohoo.. memang fenatttttttttt...

Tepat pukul sebelas sudah siap-siap bersama classmate untuk serbu kenduri tutor kami kat Dewan Jubli Intan  tu. Wedding anak beliau kali ni, kami sama-sama turun padang, tolong beliau apa yang patut dan mesti la dapat makan free yang tak hingattttt........ *memang semua orang makan dengan jayanya, sekian -..-"


pengantin dan pelamin yang gojess 

kami gadis saguhati !!! *err.. saguhati? wat de hal..

minggu ni, memang masa saya dengan mimie *thaxs dear 

pantang jumpa baby, semua histeria.. =..="

takdakeja..


ehemm.. fenatt, check in hotel la kejap kan..

vajett baju fengantin rr neh -..-"


ok.. ok.. amek gmba satu kelas ye ^^


ok, lepas amek gamba ni, balik terus fengsannnn ~



*hari minggu yang aktif kan... -..-"





38 comments:

Cik TeN10 said...

sgtlah aktif !! bagus2.. >.<

aku wt ape ek mggu lepas ?.. ohh haa aku jogging kt GAP sambil jalan2 kt IKEA.. hehe >.<

psstt.. aku kt japan la.. ade student perempuan dari vietnam kat sni.. =)

Umie Artoqiemie said...

dalam sibuk2 tu, jogging x lupe. hehe ^__^

nEa FleriDa / nIL said...

ok comel :)

ishiko said...

Cik TeN10 ; alahaiii.. cik ten10 punya jogim lgi best.. nextweek nk ikea gak la..

Tukang Karut said...

wuaa... hujung minggu yang sangat aktif...

ishiko said...

Umie Artoqiemie : tu angin rajin dtg.. ntah bila pulak xtahuu la..

ishiko said...

nEa FleriDa / nIL : ape yg comel tu.. ^^

ishiko said...

Tukang Karut : sangatttt...

Hans said...

meriah betul hari minggu ekau
:-)

Abang Jonni said...

pengsan? ni dah sedar blom ni...


huhuhuhu

ILA HonEyBuNNy said...

nak MCD sikit...hehe

cantik la pelamin n warna baju pengantin tu...suka lak tgk..hehe...

ishiko said...

Hans ; hehee.. harus la hans.. nnti da esaint nga setadi week, xberape nk meriah lahai..

ishiko said...

Abang Jonni : ni da sedar la abg jonni oii

ishiko said...

ILA HonEyBuNNy : hehee.. nk mc delivary ka.. sy oder eh, t byr sndri la.. ^^

memang cantekk.. pengantin pun kachak d chantek lahai..

sarah mohamad said...

padat betul aktiviti hari minggu ni hehe :D

Asrul "iLham" Sany said...

byknya yg dia buat...

;D

apik pehe said...

jom2..apik nak tengok bola gak ari khamis ni..heheh

Pyka Rahmat said...

eh tapi weekends kita tak bermakna langsung. hm

Finaz Jaafar said...

kte byk aktiviti kut mggu lps ! penattt!

KimiCnoL said...

wargh,meriah weekend ;p

imsak tue ape??

d_LA said...

WAHHHHH..BESHNYERRRR KORANG NYE 8TVT..LENKALI AJAK DLA JOGIM SKALI..PASAR KARAT BEST WALAUPUN PNH GI SKALI JER..HAHA

..hizamirahim.. said...

wah.
kalah ahli politik.
=____=

ishiko said...

sarah mohamad : agakk la.. huhuu

ishiko said...

Asrul "iLham" Sany : byk byk byk

ishiko said...

apik pehe : hohhoo.. xsempt.. hari jumaat baru pg KL..

ishiko said...

Pyka Rahmat : err.. jadikan ia bermakna ok ^^

ishiko said...

Finaz Jaafar : hheheee.. evey weeknd fenatt.. ^^

ishiko said...

KimiCnoL : metiah meriah !!

ishiko said...

d_LA : best3x !!!
aish?? dLa kt mana?bp gk ke

ishiko said...

..hizamirahim.. : dushh3x!!!

nawal addina said...

meriahnya ..

alif haris said...

aktif betul weekend anda :)
best hehe ^^

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh gadis sagu hati...ade er di mjlis kawen.igt gadis bnga jek

ghost writer said...

yang geng lelaki tuh boleh tempah tak tuk main kompang.sesuai sangat lar tuh dengan tema baju yang sama.

:)

ishiko said...

nawal addina : sangat ^^

ishiko said...

alif haris : best... xmau xbest

ishiko said...

Sarah Mohd Saleh ; hehee.. ade, alaa yg tukang bg goodies bg tu.. :P

ishiko said...

ghost writer : hehee pasukan kompang kampuss pn suka pinjm bju kami.. sgt pemes bju kami ^^