ThePeeps

Thursday, September 15, 2011

226. GundahGulana ke?tak lahhh...



Assalamualaikum

minggu ni macam sedikit sibuk atau dalam erti kata yang mudah, macam bizi. *banyak la kauw. Heh, betul.. macam bizi sikit sebab sekarang ni merupakan musim tengkujung. Eh, tengkujung?watdehal dengan bizi dengan musim tengkujung? *pangg!!! limapulohbelasdas, sebab kepala sudah tepu.

Baik, sekarang musim esaiment yang menggunung untuk pelajar IPG macam kami. sebab apa menggunung? sebab bagi awal-awal pun tak siap-siap jugak. Siap di extand lagi la menambah masa ketidaksiapan esaiment tersebut. phewww.. sila la bersyukur sebab dapat lebih masa. -.-'


Penambah perasa untuk minggu sedikit bizi lagi adalah program-program seangkatan oleh Kampus sangat membantu untuk menambah kefenatan yang berganda. Sambutan Hari Raya, Hari Kemerdekaan, gotong-royong? rumah terbuka lagi.. memang phheww la kan.. 

De MOST kepenatan berganda sekarang adalah student batch saya memang sedang gigih menyiapkan persiapan program Bina Insan Guru, BIG which is semua student IPG akan lalui. Bermula besok, hinggalah hari ahad. Seramai 73orang student batch saya, termasuk tuan belog akan berkampung di Pontian besok untuk 'Program Khidmat Masyarakat-Anak Angkat'. Memang pengalaman baru buat saya, sebab tak pernah ada keluarga angkat. *ekceli, sangat bimbang juga



BIG semester lepas kami bergotong-royong bersama orang-orang kampung saja ^^
ehh.. ini gambar sem2, BIG sem3 lagi have fun.. *err.. xjumpa gamba kat mana -.-'



Memang phewww la kan sebab macam hari hari kami satu kelas berkumpul untuk latihan persembahan dalam program tu nanti. Praktis praktis praktis praktis.. *wahh terasa macam pelakon dalam teater muzikal pulak, mmg xsedar diri minah ni =..='
tapi semua persembahan hebat-hebat belaka. cikgu memang kena semua benda pun hebat



Motivator untuk program kat sekolah dikampung tersebut juga salah satu tugas kami nanti. Ahh.. macam manan ni? Kami ni cikgu.yang.tak.siap lagi. means baru bakal guru. Harap bukan ajaran sesat yang kids tu akan dapat nanti. Memang sedia ada maklum student RBT ni kepala huhaa huhaa siket. so, no need to worries. Hahaaa.. ayat no need to worries tu sangat membimbangkan okeh -..-'



Fuhh.. tiba-tiba saya ada empat orang adik beradik angkat(membe satu batch). Me myself, Aisyah, Jeslyn and Tee will have nice experience starting tomorrow. I hope so ^^.  Belum masuk anak anak original parent angkat kami lagi. Mostly family angkat kami dari keluarga yang susah, and that the experience we need to survive. [malam semalam pun my ummi a bit worried bila saya bagi tahu pasal program ni, tp beliau suruh have fun saja. heheee..]





ai prepared a little gift for my 'bakal famili angkat'. padahal bawak nak sedapkan hati yang gundah gulana ni je... seriyess!! gundah gulanaa.. *panngggg!!! tigaratusbelas lagi.




*permudahkan lah urusan kami ya Allah... OFF for a few days ^^



34 comments:

Saya kan kakak \^^/ said...

all da best! :)

Azura said...

jum esok kita g!!!!!!! :P hehehe sy dh bg ikan2 awok mkn

Tukang Karut said...

hoho... cikgu tak siap? hoho...

ORLANDO AHMAD said...

program bina insan je ke? bina badan ade? keh3

jijiebenzaliff said...

Have blast!
best2!
dont worry ok?
Always stay cute!
hahaha..(sgt takde kaitan!)

Cik TeN10 said...

lokk nice !! adiah apa tu? nk jugak !! weee

teha said...

insyaAllah semua akan berjalan dgn lancar.. hehe

Aujinz said...

all da bestt.. cer carik adik angkat yang cun cun lepas tue kenalkan kat saye... koh koh koh

Asrul "iLham" Sany said...

"Merahnya kak ngah," kata Amer.

d_LA said...

best taw program camni..tingat lagi ms ada family angkat dulu..bestnye rase..semoge berjaya!!!

CIK TOM said...

good luck!smoga dpt keluarga angkt yg best n sporting!

alif haris said...

hehehe mesti best kan kt sana..ada kuarga angkat lg tu..

cmne kuarga agkat tu.. best ?

aleen aiden said...

ok tengkujung xpnah dgr.tengkujuh slalu dgr.hahha

woahh siap da prepare kan adiah ha..nak jugak! :P

ishiko said...

Saya kan kakak \^^/: tengs dear ^^

ishiko said...

Azura : hehehe da blk dah, nnti buat en3 psl BOG ni..
hahha.. maceh awok ^^

ishiko said...

Tukang Karut : hehe ye lah, dah posting nanti baru la ckg siap :P

ishiko said...

ORLANDO AHMAD : cis.. ni bina insan guru lah..
err.. bina badan pun ye jugak.. makan 24/7 =.='

ishiko said...

jijiebenzaliff : hahaa.. ya3x..
sangat best, ai oweys cute. sekian

ishiko said...

Cik TeN10 : ehehe.. tu biskot coklat. mama really luv it. ai got big hug, ketat 2x

ishiko said...

teha : yup! i got new experience n memoriable one ^^

ishiko said...

Aujinz :ahakss.. semua dalam family tu cun2 dan kachak3x.. ^^

ishiko said...

Asrul "iLham" Sany : apekah??

ishiko said...

d_LA : yess dLA... alhamdulillah ra dpt family yg best sgt3x..

ishiko said...

CIK TOM : alhamdulillah, dapat yg macam tu. really appreciate it ^^

ishiko said...

alif haris :ahah. ni baru balik. sangat lah best okehh ^^

ishiko said...

aleen aiden : err.. mmg dh konpius tenkujung dgn tengkujuh.. hehee silap la nih -.-'

ye ye ye.. hadiah haruss ada ^^

chemay said...

have a wonderful time okey?
:)

apik pehe said...

huhu..jangan gundah2 sokmo tau

Finaz Jaafar said...

nak jugak beradik beradik angkat macam tu !

eh jgn lah gundah gulana sangat..chill hokayyy!

Eazy Izzuddin said...

best pengalaman2 begini...
all the best !


JOm join contestku =D : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

ishiko said...

chemay :yup!! really had it ^^

ishiko said...

apik pehe : hahaaa.. kdg2 je apik

ishiko said...

Finaz Jaafar : best sangat !!

ishiko said...

Eazy Izzuddin : yep!! really had a nice experience..

will visit u later ^^