ThePeeps

Tuesday, December 27, 2011

261. Kena sampuk

assalamualaikum....


booo.. (kat diri sendiri) sebab dah biar belog tak berhapdate. Mesti membe membe yang singgah dengan baik hati akan kata, "buat penat je singgah belog iciko warna warni ni, dah berape hari entah, asyik entri sama aje.. nama aje holideeyyyy. tak gheti nak bawak bawak merajinkan diri hapdate belog ke.huh ".
errr.. ade ke orang cakap macam ni. *panggggg!!!! kasi penampar 20 skalarektor, bia sedar diri siket -..-'


Sebab holideeyyy ni dah nak habis, dah nak dekat dekat buka sekolah dah pun secara automatik parent saya pun jadi super duper buzy. Nama aja cuti sekolah, tapi chegu memang kena pegi skolah jugak kan. Kalau tak mesyuarat tu tak sah la kan. 
Takpun pergi kemas dokumen la, siapkan kerja la, ada kelas tambahan untuk dak exam tahun depan la, sekarang pulak sebok uruskan buku baru sampai.. Nanti mesti sebok untuk pendaftaran masuk pulak.. tu lah orang kata, chegu ni buka saja mengajar tapi semua kerja pun dia yang buat.
Waktu bertenang diaorang masa awal awal cuti sekolah je. Lepas tu, hai hai bai bai leee...



OH MAK KAUWWWW!!!..  *tiba tiba terkejut dengar adek saya hempap pintu. dyeorang tengah main kejar kejar. siap la budak dua ketul tu kejap lagi. xpe.


Eh eh eh eh.. ternampak pulak tajuk en3 ni. Memanglah saya dah merepek jauh yang amat dah ni. Suka tulis ape yang berlegar legar dan menari nari dalam kepala otak. -_-
Rasanya elok kita balik ke pangkal jalan dengan membincangkan isu semasa yang melanda penulis ni. Sebenarnya, saya kena sampuk dua tiga hari ni. sebab tu lah macam ingat tak ingat je ada belog ni. FB pulak saya main ciku cak aje plus line internet kat rumah ni pun macam kerete F1 sakit aje.errr


Bertenang kejap.. sebab nak cerita kes kena sampuk ni. Memang saya kena sampuk dengan hobi lama yang dah dekat dua abad saya tak sentuh, dah sedia menjauhkan diri bila hobi tu menggoda saya masa kat kampus. Sebelum holideyy hari tu, musim final exam pulak tu, rumate saya pun kena sampuk dek hobi lama saya ni. entah dengan sape la dia berjangkit. Nasib baik saya ni taff lagi sebab dapat bertahan dan tak terpengaruh pun. 


Tapi.. dekat dekat nak habis cuti ni, selain tugasan harian yang saya buat ni, tambah pulak naik bohsan dah asyik online aje (namanye takde keje), tiba tiba saya kena sampuk dek hobi lama ni. Ni semua salah adik saya yang tiba tiba bawak balik sebijik novel yang macam best.



wat!!!! NOVEL ?????



apekebende yang kauw dok gebang kena sampuk la, hobi lama la, berabad da tinggal la.. ghupenye hobi baca novel aje ??? perghhh.. ingat ke hape mende. kot kot la kena sampuk dek hantu kee, meroyan ke.. kecoh ajee.. *pangggg!!!!!


Iye kawan kawan itu aje saya nak bagi tauw.. saya kena sampuk dek hobi lama iaitu kembali menjadi hantu novel. Memang 24/7 la saya pengang novel tu. baca selow selowww... sebab cerita best taknak kasi habis cepat. tak feel orang kata. hahaaa.. sekian tima kasih.




ok 
ok
ok
Baiklah, dengan baik hati nye saya nak share novel yang baru aje habis baca semalam. Wehehuuu.. rasanye peminat novel dah lama kut baca novel ni. Kalau belum baca lagi, sila selak selai dua.. konfem anda ketagih.. wahahaaaa... *gelaktakberapanakjahat






Jeng jengg.. ini dia Sweet Sour from Nasz (Jemari Seni). Saya ni bantai aje novel ape ape janji cerita dia best dan tak mengecewakan. Yang best nye masa tenga baca novel ni, makcik saya tegur, "kakak baca novel omputeh ke? Nampak tajuk dengan tebal semacam je.. biasanye nobel omputeh ni" saya gelak aje lahh sambil cakap taklah.. nobel biasa aje punn.. Ngaaaaaaa... style kan.  -..-


Yang ohsem pasal novel ni saya taknak cerita lah kan, kaki novel memang kena baca sebab cerita dia memang best. Penulisan Nasz ni memang santai dan kita mudah nak paham. Maksudnye, takde la ayat berbunga bunga sangat dan cerita yang detail sampai penat nak baca. Mungkin sebab ni Nasz ni blogger jugak kot, huhuu..



boleh terjah cerita ni dekat SINI









*lagi suka baca novel dari cerita yang bersambung sambung dekat blog. tak feel orang kata. hahaa..


13 comments:

ahsfantasy24 said...

Rasa bangga sikit bila
orang tengok kita baca novel mat saleh, ehhe ;D

Latest Post:
1. Bukan tak nak tolong tapi Melayu berniaga macam pelahap muflis
2. Bukan manja gedik mengada-ngada nak selalu berteman.

OddbloggerNarcs said...

hupdate jua akhirnye blog ini! XD
hmm..mcm best je novel tu? hulur-hulur la kat Oddblogger. nak jgk try bace novel santai2 ni. ^^

Apik Pehe said...

huhu..laju jer dia kalau baca novel

ishiko said...

ahsfantasy24 : huhu.. xdela bangga, just rasa kelakar je..

ishiko said...

OddbloggerNarcs : huhuu..
ni mesti ayat dia yg peranggang kat ats tu.. hahaa

oh tu, ce terjah link tu.. blh baca novel tu kt stu

ishiko said...

Apik Pehe : hohooo.. mestilah

Tukang Karut said...

novel? oh... malasnya nak baca...

Ieja said...

Rajinnya baca novel..sy kurang rajin sikit nk baca novel..bukan apa,kalau dah baca nanti tak buat keja lain dah..haha

jijiebenzaliff said...

sweet sour best tak?
nak pnjm? heeee~

ishiko said...

Tukang Karut : enginer mane bace nobel :P

ishiko said...

Ieja : ni namenye da xde keje -.-'

ishiko said...

jijiebenzaliff : best yang amat..
err.. adek akk punya, mmg harapan le nk bwak. hohoo

CIK TOM said...

ciktom slow kita kl novel cinta ni...hehehe...novel sweetsour tue ada kt umah tp xpernah bc lg..adik punye...huhuhu