ThePeeps

Monday, July 19, 2010

76. hissshhh... rupenye ~




Assalamualaikum dan salam satu Malaysia... (copy ucapan Hj.Khairel td)

Heheheee... hari nih, bangOn pagi-pagi, macam biasa la pagi isnin.. siap-siap pegi assembly! (wah, sy pelajar yg brdisiplin..ngee~ ) hooo... asmbly hari neh sangat lama la pulak... Hj.Khairel dengan ucapan beliau yang sangat berkobar-kobar, plus.. tak tahu nak kate.. en.bob pulak penoh dengan warning beliau jer.. tu la..kalo da en.bOb bersuare.. hehehee..xpe cek, sy pelajar yang berdisiplin! dun wory..hahahaa...
haaa... tak ngantok pun assembly hari nih, myb sebab tido yang nyenyak semalam.. bagus ira!! jangan tiru neyl.. thee~
da nak habes assembly, pijah bagi tau something.. sebab k.O(ketua opsyen) col tadi... yeehhhaaa.. kelas tadek hari nih weyh!!! uwaahh... sume pakat da sorak2x pastu pelok pijahh.... haa.. make brjalan la kami sume ke cafe utk mengisi perowt..
Baru jer tuka baju kat bilik.. nak suap braekfast yg beli kat cafe td, tibe-tibe denga pijah jerit "pegi gym! pegi gym! sekarang!!!"-sambil lari-lari kat lua bilik.. husshhh... hangen btol rase.. plus hairan gak.. nape tibe-tibe kena pegi gym,kate en.ab.rahman takde.. cepat-cepat siap.sume da bekumpul kat depan gym... pastu k.O kteorg pun explain nape tibe-tibe ader kelas.. rupe-rupenyer budak-budak sains terlebih rajin nak buat kelas... so lecture PJ pun suh keorg join gak... dak2x laki da hangen dah.. sebab ader yang sambung tido lps asmbly tadi..ader gak yang tak turon pun... bagush punye orang... tak pasal-pasal korang sume kena sumpah 'jadi bebal' dengan en.bOb td... haaiisshhh... laen kali aku pun kena selalu turon asmbly rr baru tak jadik bebal... en.bOb.. en.bOb....

Haa... da sume bekumpul kat gym, aper ag.. plus lectre pun tarak, kteorg pon maen la sepuas hati... sonok ngat kalo kelas PJ ngan tec.prtanian.. sebab sume cam nampak bersatu hati... ceewwaahhh... bersatu hati..hahhaa.. yer la kan same-same buat aktiviti tu sambil tolong menolong. sekaligus dapat mengeratkan hubungan..hahaa.. Go! Go! Go! RBT1 !!!! (ehh3x.. siket-siket sudah ~)

Habes klas PJ, balik bilik..sambung makan yang tergendala tadi.. Opp... lupe td KJ(Ketua Jabatan) PJ bg tau kteorg kena buat jersi PJ utk sem ni... dye kate da saket mate tengok baju PJ kteorg mase foundation... tapi still lawa &b smart.. hahhaa... ape-ape la cek.. janji tunggu elaOn masok baru bayar yeee...


hehh.. kami di bawah pohon chenta~


kami sedia!!! jeng-jeng....





Hooohhh... satu agi penyeksaan student PISMP kt kampus aku skrg... ELAON sem ni tak masok lagi... KENAPA!!!! huuhhh... ipg laen da masok, da habes suku, separoh pun ader... xadil betol.. tapi senior aku cakap biase rr tu... kekadang ipg laen pn camtu... huh, tak biasa... tak biasa... da la sem nih kena bayar banyak mende la pulak... biase awal sem rileks je duet ader ke tak... grrr... 


(hahahaa....org laen da lame bising sal elaOn neh.. nape aku baru bising?? haa... sebab duet aku da nak kering... ujng mggu nih sepatutnye aku nak pg juin adik-adik aku datim kat kL nu..tapi dyeorg pg bedua jer, tak adil betol..grrr... tak pe..tak pe.. shiap rr korang..)

windu ama kalian weyh...wahai adinda2x ku...


kami anak perantau.. tak saba da mau balik~~



pSssttt.. dapat elaOn je, kepale otak nak pegi becuty ajee.. haaiiishhh ~

12 comments:

ardinihumaira said...

tak best kan elaun lambat masuk.. rasa nak pekik2 kat bank tu hehe

ishiko said...

dni: tahu xper...husshh..

Saleh Hamdi said...

bgus gk elaun lmbt msuk..xde la korg bermewah2 awl sem.. ekekeke~ :P

ishiko said...

salehHamdi: hoiishhh...mne bleh lambat2x.. ta larat nk mntk pa&ma.. hahaaa..

Saleh Hamdi said...

haha bgus2, xbgntung kt pa&ma~ :)

ishiko said...

ngaa...yer la sgt..

naz said...

alahai dah lah merantau duit tak masyuk serupa macam duduk rumah je rasa nya haha

rhapsody LiN said...

kerajaan xde duet skrg.. :)

ishiko said...

naz: tauw xpe..eh tap kalo duk kt rumah xpe xdek dwet pown...

rhapsodyLin: xder dwet la sgt an..

Anne Boleyn said...

ni bakal cikgu lah ekkk?? :) sabar yerr elaun tak masuk lagi. tak lama lagi masuk lah tu. *eceh..ckp mcm org yg bg elaun lak. ehhe :p

p/s: maaf yerr sebab lambat balas kunjungan. dah masuk sem ni macam busy sket. huhu. jemput lah datang ke blog anne boleyn lagi. and diharap tak serik untuk meninggalkan komen. thanx :)

ishiko said...

anne: huhuhuu... chegu wannabe neh.. yerp.. i will owez visit u ~

ada m0khtar said...

hangat betul isu elaun ni ek sekarang =)
sabor jelah...