ThePeeps

Monday, August 16, 2010

89. Waaahhh!!!!! kOrang, meh tengok neh

Salam blogger sekalian..

yahhaaa... kalian jangan terkezut tengok belog saya ya... (ahahaha.. dengan rasminya akan membahasakan diri menggunakan perkataan 'saya' ya...-cam tak sesuai jer asyek cakap aku dan kauw kalo ader akak-akak atau abang-abang blogger yang baca neh.. Halamaakk!! bajet ramai lak yang bace belog ko!!). Ouh, apa yang qamu-qamu perasan tentang belog saya?? ada perubahan kan?? Jeng.. jeng... sekarang saya dalam proses me'Renovate belog saya ya...  dibulan yang baik lagi mulia ini apa kata kita semua membuat anjakan paradigma ya...  


Hehehehe.. kalo qmu-qmu semua perasan, belog saya yang dulu lebih kearah hitam putih yer... (senang keje, malas nak pilih kaler peberet). sebenarnya saya sendiri masih kompius dengan kaler paberet saya.. Erkkk.... adakah saya sendiri pun tak tahu kaler peberet saya??ayyyarkk... Saya rasa sangat suka kaler pepel, putih, coklat, hitam.. (tu saje kaler yang ade dalam pikiran).

Tapi, tiap kali saya memberitahu adek saya, kaler peberet saya adalah pepel beliau akan buat muka pelik.. "ye ke kak minat kaler pepel??? tapi cam takdek pun stuff mu kaler pepel??" -dush3x!!  saya bagi penumbuk dekat beliau..
Pastu, masa rumate nak beli present(pashmina) untuk befday saya, beliau ade bertanya pada pakwe beliau tu,

rumate: pa, nak beli pashmina kaler ape eyh utk ira??
pakwe: neh.. kaler hijau nih..
rumate: apasal lak kaler ijau.. ira suke kaler pepel la... (sambil manje-manje..)
pakwe: ye ke... ntah, pa rase dye selalu je pakai baju kaler hijau..(myb, merujuk pade baju aku utk ke  kelas-baju kurung).
rumate: ye ke... (sambil uat muke kompius..)
* Lebih kurang camtu la kot perbualan mereka berdasarkan cerita rumate saya tu..

Okeyh, berbalik pada belog saya ya... Hahaha... sangat kalerpull kan... (sebenarnya aku memang kalerpull pon!!) yaa.. berdasarkan cerita di atas tu, memang saya agak fenim memikirkan peberet kaler saya neh... dan kenyataan yang susah nak di terima, SAYA BANYAK STUFF KALER HIJAU!!!! Hahahaa... dan boleh dikatakan kebanyakan stuff saya kat hostel ni memang kaler hijau.. stationary atas meja, bed shet+comfoter+stuff dalam almari+ barang mandian pun.. Hahahaa.. kesimpulannya warna hijau la kan... Yaaa!!! saya suka alam sekitar ~ ; bb


Ummm... adakah qamu-qmu semua rasa saya mencapap? atau meniru? atau sekadar mengikut perkembangan fesyen semata?? Ouh, adakah kerana blogger Hans menukar banner belog beliau, saya pun mau tukau?? (ahaha.. bahasa rojak masih dikekalkan..) Tidak... tidak... kalian harus percaya ini... serius!! ekceli, suda lama ya saya mempunyai keinginan untuk me'renovate belog saya disamping meraikan jumlah follower saya yang sudah mencapai 100+ orang (cerita lama nak heboh lagi... padahal orang lain, hmm..)
yer.. plus, saye pun da rasa borim asyik tengok layout yang same jep.. thee...hee.. Ouh, Terima kasih yer teman-teman blogger sekalian...


Ohh.. oh.. kalerful tak?? hehee... i luv to sopim wit my mum


i laiike green or.....

kalerpull???? haisshhh...


Ouh, tak lupa juga yer... sekali lagi, SALAM RAMADAN dan SELAMAT BERPUASA YAA...


*pssttt... ekceli, mud raya saya kalerpull ya... tahun ni family saya tak buat kaler yang sama yer... tapi baju kami adek-beradik sama pattern!! hahahaa...

21 comments:

naz said...

nicee pic lah yg warna warni tuuu

EYQA ♥ said...

ewahhh, pinjam shawl tu. kehkehkeh:p

fiD said...

riang raya blog ni jadinya ye ira? :P

Jemputan kepada semua blogger:
kontest contact lens raya!

nursuhaila said...

hehehe
sama macam su la
minat pink
tp org slalo ckp pink mcm xkena ngn su

ishiko said...

naz:pic mne yag wane-wani?? sume wane-wani nh..hehee.. thaxs.. main senap jep suma tu.. edit sket2x..


eyqa: hahaha.. eyqa pn da belambak kowt..huhuu..


fid: ouh, boleyh jugak.. haha.. tema raya taun nh memg kalepull lah..


sue: ye ke... ira tgk sesuai je kowt... hahhaa.. btw i dun like pink.. ngaa ~

nursuhaila said...

hehehe
sue pn dulu xsuker pink..
tapi tah tetibe terminat lak

me suya said...

adeyh..ira nape tulisan die kaler xbape nampak.. kene highlight.. susah la tayunk.. hehehehe tapi suya suke stuff warna pink. but untuk baju me prefer berbagai color.. meriah gitu

ishiko said...

sue: alamak!! kite same... tp still xminat lagi.. just setakat suke tu blh la...

suya: ouh ye ke??? erk..
hahaha..ya bju mmg kalerpull..

Hamzah Ian said...

wow..header blog ni mmg cun..

~cik tiram~ said...

canteknye header!! :D

Weeda said...

wahaa...kalerful nye pic tu..comey la..

ishiko said...

hamzah Ian: cun ke?? hehee.. time ksh.. hargai komen anda.. xrase semak sgt kn..

cikTiram: time kasih juga!!! i lap u cikTiram...

Weeda: thaxs.. i laiikee kalerpull..

ketingting said...

blog kalerful tak membosankan. bukan macam blog ai. ehehehe
eh, baju raye dah siap ke? ehehe

hans said...

hahaha
terkejut den tetiba ada nama
ingatkan den pencetus revolusi tukar header blog tadi
hehehehe

bahasakan diri saya?okay juga tu


P/S : Alhamdulillah! Sekarang Ada 4 Buffered Earning! Some Tips About How To Get BE From Nuffnang?

ishiko said...

ketingting: hahaa.. kalerful ceria kan... ouh, bosan ke? saya suka tjuk blog cik Ketingting (tulis.type.tut.tut..) hehehe..


Hans: ngaaa... pencetus revolusi?? yer... en hans saya jadikan idola yer.. hahahaakk....

maCy said...

yg bwaaah tu santek :D

ishiko said...

ape yg bawah tu macy???

lumut said...

comel jugak blog lu ni.mcmmane leh buat comel2 ni?gua budak baru.hehe

lagi satu ape kate awk buang j eword verification ni?hee

lumut said...

oh ye jgn terpedaya ngan mofasad.hakhak

Anne Boleyn said...

hehe tuka2 ikut situasi... :)

Nisa' Azman said...

whoa~!! nice blog.. br je jd ur follower..
btw, i luv GREEN too~!! ^_^