ThePeeps

Monday, January 24, 2011

119. Mari manjakan diri dengan Mary Kay


Hello!! Hello!! Hello!! Hello!! Hello!! dan.. Hello...


Assalaualaikum semua..(ta jawab dosa..hehe). hari ni saya nak update belog.. walaupun pagi-pagi buta, ni kira update hari ni la ye.. Tanpa melengahkan masa lagi saya nak cerita aktiviti hari sabtu lepas (semalam punya neh-cettt.. cita basi lagi..) saya ngan membe-membe gerlfren eyh..



OUhh... yea... kami-kami telah menjuinkan diri ke kelas/ kursus 'teknik kecantikan' bersama Mary Kay ye.. huhuu.. sangat seronok dapat memanje-manjekan diri bersama awek-awek gojez ini ye... Terima kasih, buat kak.N (our senior) yang telah menjemput consultant dari Mary Kay tu... kelas ni bermula pada pukul11 pagi dan habis around pukul3 lebih tak silap saya... Sangat puas hati.. Maklum la saya tak pernah fully make-up sendiri. Pernah pun orang yang make-up kan masa kazen saya kawen dulu. Saya rasa semua orang tahu produk Mary Kay ni sangat bagus dan harganya pun boleh tahan... ; b




ouh, ni cermin yang saya guna ye..


Semua dah sedia...


antara produk yang digunakan ..


kami mau chantek!!!! hehee..


mula-mula.... cuci tangan dengan body scrub.. sental-sental ape yang patut, hehee.. dabel laaiikee scrub!!


Pastu, kita cuci mukaa...



pakai scrub muka dan bibir.... lalala..


cuci muka lagi, then pakai freshner dan lip.balm kat bibir... best3x!!


pakai moisturizer... (sangat best, saya nak!!!!)


pakai foundation... (yang ni pun saya nak!!!) 

seterusnya, mineral powder....


kemaskan eyebrow.. dgn eybrow liner ye.. no cabut2x...

+

teknik memakai eyeshadow.. wauuww.. saya kaler pepel..

+

eyeliner saya paling penting!!!

+

pastu, mascara jangan lupe..

+

last skali blusher... auuww.. hehee..



(semua gamba ihsan google)





Huhuhuu... suda siap... sesi gambartangkap bersama mereka-mereka yang gojez~


yana, pjaa, dada, rara, neyl & me



putri, yana, rara, neyl,dada..


blogger keshaygn yg active5 neh.. rara, kechik, yana

my sayunk.. neyl


dak bushuk ni tak pnah letak ape2 kat muka dya...huhu


ecah & putri..

plus hany & ainn..


adehh... gamba xbape nak jelas.. -_-"



Haaa... dekat siket....






Keseluruhan, rasanya semua puas hati.. tenaga pengajar pun baik hati dan sangat peramah (sangup layan kami yang ngade-ngade..hehe..). harap next time diadakan lagi ye.... Enjoy dengan korg semua.. thaxs~





*pSssttt.... maap ye kalo gamba sape2 takdek.. .



27 comments:

apisv2 said...

rmainyer member?bg sy sorg;D

Liena Razali said...

thanks ira.. gamba amal ade upenye..hehe..kecantikan lmbang keunggulan wanita..cewahhh! :P

ishiko said...

apisv2: ambui...ambui... hehhee..

ishiko said...

amal: hahaa.. ader byk gmba ag, tp kn kte xpakai tudg..
duk dpn skali kowt...huhuu

cik yanie said...

kak ira.. tanx upload pic kiteowg..
btw Mary Kay is the best ! :)

Mr. Swift said...

Nama awak Mary Kay?
Alamak lebih sedap dari nama saya. -__-'

zikeryhassan said...

azura tu my ex classmate time skola teknik dlu. kirim salam sama dia ok

ishiko said...

kechik: yesshhh.. harus laa kn semua gojez3x.. hehee..

ishiko said...

Mr.swift: Mary Kay tu name produk yg kteorg pakai tu laa... hehee

ishiko said...

zikeryhassan: ouh yer ke... insyallah.. sila la ke link belog dya tu..

me suya said...

ewah2 semek ni.. bargaya nampaknya.. comel la ira^^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wahh, ramai gegurls try this product:D
bagus ekk? boleh cuba nanti!

Anonymous said...

wahh...terserlah kecantikkan kamu semua:)

Kak Ann said...

so sweet u all

aQmaR 0n The Blog said...

blajo grooming la yekk... berseri muka da toe..hehe..=)

ishiko said...

suya: theheheee.. bile lagi nk merasa cmni.. kalo pkai hari2 nnty muka da basi.. >__<

ishiko said...

fifiey: umm...umm.... semua produk dya sangat best!!! try laa..

ishiko said...

fifiey: umm...umm.... semua produk dya sangat best!!! try laa..

ishiko said...

Anonymous: wahh.. perst time ade anon neh..
tengss ya.. da kene tepong gomak semua..

ishiko said...

Kak.ann: tengss sysz... *wink3x..

Anonymous said...

Wow!!!.. menarik tul blog ni.. kalerful dan tersgt santek... dan on behalf Mary Kay, akk ucapkan maceh bebyk psl dpt promotion free kt sini..hehe.. bg pantun 1 la.

kejar itik smpi umah bedah
lembu yg lari xtau kenape
cantik sudah, gojes pun sudah
order brg jgn dilupe
~~jaja~~

ishiko said...

sis.aqmar: huhuu.. berseri lagi orang yang nak kawen tu.. uhuhuu~

ishiko said...

kak.jaja: thehee...tima kaaasssseyy~ dengar cer ramai nk oder lps elaon, tp ta tahu la..

naz said...

saya rasa kalian cantikk matapp haha

ishiko said...

naz: hui... lame ta singgah.. hehe, tima kaseh naz

cupCake said...

ehem2!!....highlight nme sy....

ishiko said...

cupCake: ain!!!! laajen2 la sggh kalo nk kena highlight... keh3x..