ThePeeps

Monday, March 21, 2011

135. Baik!! besok saya hantar.. hee~







(Audrey Hepburn..., sumber : tima kaseh en.google..)



Assalamualaikum....
Hari ni saya update lagi belog kalerfull ni.. hehee.. (yyeeeayyy!!! untuk diri sendiri..). 
Audrey Hepburn... kenal?? tak kenal? sila la kenali beliau... she sOooo cute.. she sOoo vintage.. (sayang audrey banyak-banyak.. heheee.. ).


Hahaa.. Ekceli, cuti hari tu saya tengok citer Roman Holiday. Penah tengok? ohh.. kawan saya cakap tu filem pertama Audrey berlakon..(ohh.. beliau pun tak konfem betol ke tak senanye.. saje rr tu nak bagi saya terlebih eksaited tengok citer ni..hehee..) umm.. tahun berapa saya tak ingat le pulak.. maap.. -_-".. Ekceli lagi, saya tak pernah pulak tengok citer fully Audrey berlakon, siket-siket ada la... Haa.. tima kaseh jugak untuk beliau yang kasi saya tengok citer ni. bagi saya pinjam pendrive 4GB beliau untuk saya tengok cite Roman Holiday ni, dan.. maap kan saya sebab pinjam lama sangat.. (padan muka beliau sebab suruh saya buat harta sendiri kan.. ; b ) tapi.. Baik!!! besok saya hantar pendrive tu ye en.Payeh ~~~


miyahahaa.. ni gambar terbaru en.Payeh masa lawatan Anatomi hari tu... (erk.. ekceli beliau nak tunjuk kunci bilik hotel tu.. nampak tak? buat-buat nampak la yee..)






Okehh.. mari kita review siket filem Roman Holiday neh.. Kisah pasal seorang princess(Audrey) yang berjiwa rakyat ni beliau melawat negara Rome dan berjumpa seorang  wartawan lelaki Amerika (Gregory Peck) kat Rome tu. Puteri ni sangat tertekan disebabkan tanggungjawabnya yang berat even beliau masih muda. Satu malam tu beliau keluar ke jalanan walaupun badan da penat dan mengantuk.. masa tu la beliau jumpa wartawan tu.. Seterusnya.. kena tengok sendiri... malas nak citer.. (heheheh... gelak jaat... >__<)



Gregory Peck ni mak saya minat ni.. rasanya laa.. hehee.. -_-"


suke-suke je beliau naik motor kat tengah-tangah bandar... 


ohh.. macam citer Lizzie McGuire de movie ni, beliau naik motor kat tengah-tengah bandar Rome.. (bila la nak sampai rome ni.. Barcelona ke.. auww..)


ahaha.. suweet.. time ni laki tu tipu beliau kalo masukkan tangan dalam mulut patong kat dinding tu, benda tu akan gigit kalo pmpn tu penipu.. -fenim tak bace? -_-"


satu je... ending tak best sebab mereka tak bersatu.. al-maklong la puteri dengan orang biasa kan..


sila jenguk belog-belog ni lagi banyak gambar...


*hahaa.. dah ter'riview satu filem..
*muka en.Payeh pun da ada iras-iras Audrey... sape percaye Audrey tu makwe beliau.. ngaaaa.... -_-"


14 comments:

nEa FleriDa / nIL said...

;)

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

ishiko said...

nel: na tgk ke? meh ada kt blk ra..

ishiko said...

Cempaka: hyeee...

Solihin Zubir said...

kunci hotel tu cam sampul duit raya je pon.. heheh..

logorithm said...

Hari tuh bercuti duduk kat hotel ader termenonton dokementari pasal Audrey Hepburn. Kisah kenaikan dia, suka-duka hidup dia, sampailah dia meninggal akibat kanser pada 1993. She's so tall!

ishiko said...

solihin zubir: haa.. lbh kurg r.. key tuu mcm kad kredit, swipe je.. hehe

ishiko said...

logorithm: wahh.. best tu.. yep, so pretty, cute n vintage~

oranglidi said...

sori kalu ak komen ni x kna mngena dgn entri ni.

adek ak masuk maktab pguruan, pahtu sminggu cuti ni die mcam kena g skolah. tu pbs gak ke namanya?

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


classic btul..kalo org berbeza darjat, ada jer halangan..tp zaman dah moden skrg ni..mana ada sgt mcm tu..org biasa pun dah blh kawin dgn anak2 keturunan bangsawan...xde hal la..


regards,
BLADE EDGE

ishiko said...

orang lidi: huhu.. pbs laa tu.. beliau pbs lps cuti ye, baru sem 1 la tu.. saya pbs lps cuty~

ishiko said...

blade edge: haha.. nama pun cerite.. tu laa.. raja pn da bole kawen ngan org biasa.. >_<

nas said...

isk3.. citer klasik ape nih
hahha... xpenah aku tengok pon :P

ishiko said...

nas: huhuu.. ko bdk alf baru.. mne tau.. =b