ThePeeps

Sunday, August 21, 2011

214. Kurusss


Alhamdulillah..
pagi sabtu selamat sampai dekat bus stand KB.
abah datang jemput dengan kadar segera macam biasa, yeayy..
as i told thousand time, berbuka dan sahur dengan family memang heaven ^^

Having super duper hapening and sweet memory with my peeps..
balik kampung ramai ramai memang best !!!
lagi lagi musim nak raya ni, best best best best



After maghrib teman abah makan nasi, (sebab dah biasa makan lepas solat). Banyak pulak lauk even semua orang dah makan kecuali saya dan abah. tehehee..

Kakak  : Abah, da habis licin nasi dalam rice cooker tu
Abah    : yeah?
Kakak  : Hurmm.. biasa tak habis ke?
Abah   : Biasa laa.. kadang-kadang habis, kadang tak. kadang lauk sedap lagi tak cukup ada la nasi tu.. Nafsu makan kita ni biasa laa.. nak-nak kalau makan time berbuka, perut lapa.. yang cukup pun jadi tak cukup.. 
Kakak : Hmm.. tu lah kan
Abah  : kalau kita makan lepas solat ni, takde lah beriya-iya sangat makan. sebab tadi dah alas minum dan makan kuih. Makan sikit-sikit je..
Hmm... kurangkan makan, akak dah kurus tu...
Kakak : Hah ??
Abah   : Ye lahh.. kalau boleh kawal nafsu makan dan makan dengan cara betul. boleh la jaga badan, kurus.. Bulan puasa ni la boleh ambik kesempatan kalau nak kurus. heheee..
Kakak : Hahahaaa.. ye lah, kurang makan.. .  -..-'




[kalau macam ni kurus, abah kena tambah power cemin mata ni.. err.. abah pakai time baca je : p]
err.. nak raya ni kena la kurus.. hahaa



'Okeh selamat BER'PBS hai rakan rakan seperjuangan ^^'





*nebes ni nebes ni.. ai forgot to bring back EP Yuna.. da la nk drive jauh cari sekolah besok ni.. T.T

26 comments:

Umie Artoqiemie said...

kurus dah tu..

keh3..

jijiebenzaliff said...

heheheh..:P

ishiko said...

Umie Artoqiemie : tapi umi lagi kurus.. sekian

ishiko said...

jijiebenzaliff : ape maksunye tuuu

Tukang Karut said...

jangan la kurus sangat... nanti tak kenal mana tiang telefon mana ishiko...

Wanybunny said...

slmt berPBS. kurus dah phewwit

bunga said...

ok dah tu..:)

ABU said...

hahahaahaha lawak siot..soh la abah ko tamba power spek dia..dia nampk ko kurus je..hahahahahahaha

Amna.Qadeeja said...

eceh mmg kurus lettew hehe

EpoLღKekunangpelangi said...

Kurus atau gemuk, janji sihat sudah.. hee :)

Abang Jonni said...

phewwwittttttttttt...

amalina wahida said...

PBS?? =_= Tolonglah kenapa tak fair korang dpt balik rumah seminggu awal ni ha???!!

miss inna said...

kurus atau gemuk, yg penting badan sihat dan baju raya tetap muat bila pakai nnt..^^

d_LA said...

bestnye kalo org ckp kite kurus..ni asal jmpe msti ckp dah demuk..wuwuwuw..

alif haris said...

errk .. PBS ape ?
haha

ishiko said...

Tukang Karut :tiang telefon? takkan lerr..

ishiko said...

Wanybunny :rindu PBS kita yg lepas.. auw... malu lah =.='

ishiko said...

bunga :eheh..mcm belum je

ishiko said...

ABU :maknanye? ko nk kena cepukk kan.. =..='

ishiko said...

Amna.Qadeeja : eceh.. mne ade.. :P

ishiko said...

EpoLღKekunangpelangi : yupp.. betul..tp kalo gemuk, da tentu xsehat..

ishiko said...

Abang Jonni : abg.jonni jgn phewwitt sgt ~

ishiko said...

amalina wahida : tehehee.. sekali sekala apa salahnye...
sila jeles sila jeles sila jeles

ishiko said...

miss inna : yeahh.. itu penting.. baju raya nk kena muat

ishiko said...

d_LA : memang best dLa.. hehhee

ishiko said...

alif haris : Pembelajaran Berasaskan sekolah.. *macam bakal chegu buat latihan laa.. tp bukan praktikum ^^