ThePeeps

Wednesday, August 31, 2011

219. Iron women di malam raya, Selamat Hari Raya






Assalamualaikum..

well, hellowww everybody *baca gaya inianwarhadi -.-'
Selamat hari Sabtuday people.
Wah wah wah wah.. saya terjah belog tu belog ni belog nu belog nih, wall FB pun dah penuh dengan semangat hari raya ni.. Harus la semua eksaited dengan baju raya, kasut raya, beg raya, shawl raya, songkok raya, kuih raya kerepek raya, lagu raya, gambar raya, duit raya, hantu raya... errr.. enafffff *panggg!!!

Raya, kenangan masam manis pahit masin tawar semua dah sinonim dengan kita.. Hahahaha.. jangan nak tipoo, i noe wat u did last raya!!!! jeng jeng jeng.. (err... tibatiba loading..... tak tahu nak story kenangan apa sebab banyak sangat, T.T')

yang pasti nya saya lah tukang iron baju yang berjaya kata rumah tu.. Ok, iron baju sampai berpeluh-peluh kena wap steam iron tu. Dapat cenderahati(parut) dari iron, memang wajibughunnah la kan.. sobbss.. Baju raya pulak, start dari Encik abah dan Puan ummi sampai la little adek. Sorang-sorang bukan nye selai dua, tapi berhelai-helai.. memang saja la kan bagi saya rileks sambil layan cerita hantu malam raya.


Fuhh.. saya pun tak sedar sejak bila saya ambik alih job Puan ummi sebagai 'iron women' ni... *iron women wakkluu.. Hahahaa.. rasanye sejak Puan ummi sedar akan kegigihan dan kesungguhan saya meng'iron baju dengan jayanye tiap kali nak keluar.. nasib lah, sebab saya kurang gemar orang iron baju saya. Rasa tak puas hati je orang ironkan, kejap kedut sana, kedut sini...*cehh.. takgemar.. kalo dah rushing tu iron pun ntah  ke mana..





ehh.. silap


gigih tak kalo sampai macam ni =..='









okeh, enaff enaff enaff enafff


Saya pun nak ucap Selamat.Hari.Raya.Aidilfitri juga la... tak kan kau orang je kan.. Maaf.Zahir.dan.Batin. Semoga lebaran kali ini lebih bermakna buat kta semua. Sapa tak puasa tak boleh raya dan budak nakal tak boleh duet raya, sekian.






*adehh.. orang semangat g shopping raya lagi.. tapi saya takda mood nak redah jalan jamm, dengg


27 comments:

IMANSHAH said...

Sebelas bulan kita kejar dunia,
Kita turuti nafsu angkara.
Sebulan penuh kita berpuasa,
Kita bakar segala dosa.
Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

jijiebenzaliff said...

Selamat hari raya akk!
Nak mintak maaf ni kalau kalau selama ni azie dgil ikut kpla sendiri..
heheeh..
stuborn is me..nk buat cemane..:P
may Allah bless u akk! amin.

Umie Artoqiemie said...

perghhh..
aku baju raya takdak. aku sambut merdeka ja tahun ni.. :((

Umie Artoqiemie said...

eh, lupa..
selamat hari merdeka :D

Tukang Karut said...

datang nak mintak duit raya je ni...

Sarah Mohd Saleh said...

ecehhh.smpt bergamba kat ikea.hee.slmt rye babe ;D

Suhaime said...

Buat rakan blogger, Slmat Hari Raya Aidilfitri...

Ila Aqilah said...

hehe..selamat hari raya juga :)

Wanybunny said...

slmt hari raye ira :)

Hans said...

selamat hari raya
maaf zahir batin
:-)

ishiko said...

IMANSHAH: selamat hari raya ^^

ishiko said...

Umie Artoqiemie : yo ooo je umie ni ^^

ishiko said...

jijiebenzaliff : maaf bermaafan ..
biasa la.. degil tumesti ada juga dlm dr ^^

ishiko said...

Tukang Karut :aishh.. org yg da bkrja la bg dwet raya

ishiko said...

Sarah Mohd Saleh : hehee sempat ajee..

ishiko said...

Suhaime : ^^

ishiko said...

Ila Aqilah : >__<

ishiko said...

Wanybunny : raya dtg rumah ya ^^

ishiko said...

Hans : ^__^

d_LA said...

selamat hari raya ishiko..
maaf kalo ade slh silap ya dear..
selamat menjadi iron women..hehe

bunga said...

selamat hari raya dan merdeka..maaf zahir batin

Cik TeN10 said...

salam lebaran buat iron woman yg gigih .. :p

JIJI YU said...

samat raya raya

nelly said...

Nelly The Strange nak wish SELAMAT HARI RAYA !
:)

apik pehe said...

nad..selamat hari raya..hehehe..jom la pegi beraya same2

ORLANDO AHMAD said...

selamat hari raya... wah macam model tidak terlatih iklan ikea la pulak

me n myself said...
This comment has been removed by the author.