ThePeeps

Friday, September 2, 2011

220. Raya Satu




Assalamualaikum...

err... meskipun hari ni dah raya ke4, still lagi saya nak kepoh pasal raya pertama. (sila lempang sebab perkataan meskipun itu). yessss... seperti raya-raya yang lepas, kita haruss la sambut raya dengan jayanya sebab dah penat puasa selama sebulan... hehee.. sebulan yee.. sapa-sape yang ponteng puasa tu, raya dia konpem tak berapa nak jayanya lah kan.. -.-'



Kenapa nak kepoh-kepoh? mesti mesti mesti... sebab setelah sekian lamanya, raya kali ni saya ada baju raya warna merah!!!! Red tahu takkk.... (tapi masih taknak tinggal kaler pepel yg peberet oll de time). hahaa.. merah sangat lah mengancam kan maklong?? *semangat  RedWorrior ke hape kauw ni =..='



[fuhh.. pagi-pagi dah jadi babysitter dak kepam ni]


Memang tahun ni macam semangat merah rasanya... Haisshh.. rasa macam tertarik melampau kat kaler merah, banyak pulak stuff saya keler merah tahun ni, Orang kata orang suka kaler merah ni, orang tengah bahagia.. *errr... bahagia kee... sebelum ni rasa takut je dekat kaler merah walaupun peberet kaler masa kecik-kecik dulu.. semua nak merah, taknak pink! geli... hahahaa... macam macam lah


Alhamdulillah, masih lagi dapat kumpul duit raya tahun ni, boleh tambah tabungan *wink3x.. Ye lah selagi belum kerja mari kita pau orang yang da kerja.. Nanti dah kerja da tentu la sedara mara pulak yang pau kita balik.. Nasib lah, memang begitu.... bestnya kalau time raye je jadi kanak-kanak.. time raya je jadi kanak-kanak.. memang tak habis lah.
Fuhh.. tahun ni lama sangat tempoh masa kat rumah nenek, sebab sesi gambargambar yang tak reti nak habes.... semua keluarga besar balik, memang lah best. yeayyy ~


[tak habeshabes menanyang duit raya ^^]




*pening fikir nak jumpa kawan-kawan time raya, sebab lagi suka spent time dengan family.





6 comments:

IMANSHAH said...

selamat hari raya awak

Tukang Karut said...

ala... nak duit raya jugak!

miss inna said...

selamat hari raya...
erm, btl tu selagi kita tak kerja lg, marilah kita pau duit sedara yg dah kerja..haha!

Sarah Mohd Saleh said...

hamboiiii...merahhhhh makcik nihhhh.kelasss gituwwwwww..merah itu sexy.auw2

Hans said...

duit raya berapa RM dah?
hohooh

Nisa Greennnpanda said...

wuuuu.. ira pakai makeup la, lawa2.. ajar la akak camne nk pki, huhu~..