ThePeeps

Tuesday, October 25, 2011

239. Kejadah di hari Holideyyyyy

Assalamualaikum..

Ohhoii.. tuan belog datang nak sapu-sapu dan lap belog selepas beberapa hari dibiarkan berhabuk ni. Eksaited sangat nak holideyyy hari tu, tak sempat pulak nak hapdate. Macam biasa, dah selamat sampai kat 'rumah manis rumah' (baca home sweet home), mesti la jiwa beronline dan berblogger tak berapa nak mantopp..

Kata pun dah balik rumah kan, harus lah spent masa emas dengan keluarga terchenta dan juga sahabat handai. wah wah wah pandai kauw....padahal dah masuk empat hari kat rumah, sorang pun sahabat tak jumpa lagi. *heh, lempang nak. takpe.. take time..take time..


Selak-selak lappy selepas menunaikan 'tanggungjawab' mahupun rutin harian ketika holideyyyy, nengok membe-membe best aje hapdate belog hari-hari mahupun selang setengah jam.. -..-'
Begitu gigih mereka menghapdate belog, FB dan juga twitter.. pheuwww.. saya jenguk kejap, blurr.. jenguk kejap blurr.. pastu fengsan atas tilam empuk akibat fenatt.. Fenatt wehh... kauww orang tahu tak tugas sebagai 'bibik yang bewibawa' ni fenat.. 


Memanglah wajib kalau balik holideyy saya akan mengepauw kereta umi dengan kadar segera wehh.. haruslah berjimba-jimba dengan adek beradek sedarah sedaging dan juga kazen mazen yang dirindui... hekhekhek.. bukan ape, jumpa selang beberapa bulan mesti la rindo rindoann kannnnnnnn ~


[gigih jadi driver weyhhh.. ]


Pagi sabtu sampai je tanah tumpah darahku terchenta abah saya pick up balik rumah breakfast lapastu siap siap satu family pergi jalan jalan dan menyopim dekat 'Pengkalan Kubor'.. *baca senapas, hehee..
Memanglah canggih, kononya nak pergi jalan jalan dan makan makan jer, tapikan 'pengkalan kubor' kat kelantan ni bebas cukai.. haruslah kami TERshopping kannn... 


Saya tengok ummi dan abah gigih TERshopping, saya dan adik-adik pun tumpang sekaki  lah.. dapatlah saya pauw beg dan baju selai dua.. hehu hehu hehu.. adik adik lelaki saya gigih TERshopim jersi, saya pun TERgigih juga pegi rembat.. : D


[asal muka saya cam annoyg gila neh, sebab Exora tu masih bau kedai ke.. =..=']

 [ kidsitter lah, sebab macik ni dah takberapa nak baby lagi dah ]




bibik bewibawa, driver, kids sitter sama dengan rutin harian -..-'







*hati barbau wangi adek saya cakap, sebab ada bunga. memang sengal 

20 comments:

jijiebenzaliff said...

cuti kali ni tak bape nk best. tatau nk buat ape. parents pon tade kat cni. so, sume buat hal memasing! wewu wewu wewu~

Nasuha Suhada said...

woah, kereta exora bau kedai? wewit!

sedap la bercuti :)

Kacang Pool said...

Nadzirah Aziz now at 'rumah manis rumah'.
Okeh, baru paham..kena translate ke BI rupenyer. -.-'

k e y r i said...

untungla holidayyyyyyyyyyy

Azura said...

cuti2 juga.. jgn lupa study tok exam.. hehehe happy holiday

Tukang Karut said...

gigih sungguh la TERshopping ek...

atiqah said...

heheh7,happy holiday.:).jadi bibik yeahh.:P

d_LA said...

jeles..jeles..holiday sambil shopping mmg terbaeklah...hp holiday beb..

teyn teyn said...

best la dpt holiday ..

kte tgh terseksa stress.

teha said...

wah2 ! kete baru tuu ~

ishiko said...

jijiebenzaliff :xpe nnti da blk, dabel best ^^

ishiko said...

Nasuha Suhada : ehhee.. ^^

ishiko said...

Kacang Pool : ahhaa ^^

ishiko said...

k e y r i : >__<

ishiko said...

Azura : zoraa.... saje rr tuh nk potong mood :P

ishiko said...

Tukang Karut : harus laa walaupun TER...

ishiko said...

atiqah : kebiasaan di hari holideyyyy

ishiko said...

d_LA : hehhee.. dLa ^^

ishiko said...

teyn teyn : ^^
nape teyn? hahaha.. pasni musim stress sy pn bermula.. final exam

ishiko said...

teha : eh. eh. hahhaa..