ThePeeps

Thursday, November 3, 2011

242. Double Tagged, cruel


Assalamualaikum..

pheuwww..... nak mengeluh kejap sebelum sambung buat en3 ni. Pejam celik, pejam celik holideyyy yang dok kepoh dah pun nak habis. Balik kampus je hujung minggu ni, minggu depan terus exam final paper. Study week saya semester ni kat rumah, memang studynye entah ke mana, week pun entah kemana.
*semester lepas, study week saya lepak kat KL, =.='


Bahana study week ni jugak saya dapat 'virus ngetag mengetag' daripada makhluk-makhluk sengal yang barangkali dah tepu dengan study week ni. Tak hade keje lebih gamaknye makhluk ni, sebab dok sebar virus ni. *ingatnakbuattakendahje, sekalikenadabeltag. pheuww... TERfengsyen lahh ~


[sebelum jawab tag, sila berjaga2 dengan dua makhluk sengal ni. DANGER!!!]

 JastinBibir sorang, SalinaGomeh sorang >__<



'Virus Tagged'


The rules are: 
1. Post this rules.
2. Write 11 things about urself.
3. Answer the Question the tagger set for you.
4. Create 11 new Questions for the people who you tagged to answer.
5. Choose 11 blogger to tag and link them to the post.
6. NO TAG BACK okay? :)

11 things about Ira Ishiko you need to know 


1. Konpius dengan warna feveret sendiri sebab, selalunya dengan yakin akan menjawab 'feveret kaler saya purple'. Tapi mostly stuff saya kaler hijau =..=' (stay away pink from me!!)

2. Sangat tak tahan tengok shawl2 dan pashmina2 yang memanggil untuk di beli..

3. Kononya hati kental dan matang, tapi lebih kepada 'hati marshmallow'. [ambik kau, sorang sensitip, sorang lagi hati tisu, yng ni marshmallow. *perghh.. mcm sama je lembik semua]

4. Mostly girls dont like people smoke around them.same goes to me

5. Kadang-kadang diri sendiri taksedar tengah buat lawak, tapi gelak ketawa memang boleh hilang tensyen. seriyess tak tipu langsung.

6. Minat banyak sangat team bola sepak. kalau kecik2 dulu suka MU sebab 'Debit Bekam'. sekarang Barca dan Liverpool, sebab... err.. suka mandi pool? eh?

7. 'People nice to me, i will double nice to them'.

8. 'U can count on me untill u dont need me anymore'

9. My family, is chenta hati saya. senang cita mudah menitis la kalo pasal family ni. fuhh..

10. Suka gambarfoto sangat sangat sangat sangat (boleh menghadap gambar yang beribu2 & berjam2)

11. Ada masa rajin yang amat, ada masa jangan disuruh. 

*Sepatutnya saya kena jawab 11 soalan je, tapi disebabkan 'DabelTag' jadi sebelas. gigihkan



Soalan mencabar minda dari JBA

1. Benda nak buat, tapi sampai sekarang tak tertunai.
pheuww.. yang ni memang banyak kot, tapi saya nak try bungy jump dan terjun kapal terbang !!! (walopn bungy jump ada kat sunway, umi xkasi sbb takut efffect tulang belakang -.-')

2. Pencapaian terbaik dalam hidup?
mengorbankan diri masuk maktab demi Abah terchenta. lepaskan semua perancangan dan ........ *malas nak cakap, tapi sekarang. Bersyukur ^^

3. Study o dah keja?
masih lagi study.

4. Suka bila?
Orang2 tersayang sanggup meluangkan masa bersama, even sekelip mata & senapas je :' )

5. Benci bila ?
Berjanji dan tidak menunaikan janji tanpa sebarang alasan, menunggu!!

6. Macamana bila menghadapi sesuatu masalah
Cuba menenagkan diri, serta muhasabah diri. tak jalan jugak, I need someone ^^

7. Petang petang suka apa
Rilek-rileks.. santai santai.. 

8. Antara makan dan tidur which one do you prefer?
Kalau dah takleh buka mata, memang ketiduran la jawapannya 

9. Pernah menangis? kalau pernah refer kepada siapa?
Mestilah pernah. (orang disisi susah nak lihat saya menangis sebab masalah, bertuah. dapat lihat saya menagis sebab masalah.)

10. Macamana nak hargai orang yang hargai kita?
Hargai orang itu dengan ikhlas *care about them, 'jangan lupa benda lama kalau dah dapat yang baru'

11. Macamana nak kurangkan habit minum minuman manis?
Ce Try minum air yang 'manis gilaaaaaaa' sampai pengsan. : P

Soalan kononye mencabar minda dari Muhammaz Azizi

1. nama kau maksud apa?
Nadzirah maksudnya 'ketua' dari perkataan Nazir. *Kak Yong ^^

2. Man U nga Liverpool mana lagi prefer?
MU sejarah silam, go go go Liverpool !!!!

3. Kenapa ada orang yang boleh jadi jahat?
Sebab 'Iman' diya tak taff. jangan nak salahkan keadaan

4. Boleh tak kita puaskan hati semua orang tanpa ada seorang pun yang terasa?
Takboleh. kita manusia biasa, pengorbanan tu memang wujud

5. pakai baju warna apa masa tengok en3 ni?
warna biru, huhuu

6. kau panggil mak kau dengan gelaran apa?
Ummi ^^

7. Ada kucing? nama apa?
Takda, kucing tak dibenarkan dalam rumah kami. Tapi ada rabbit [siti syawal & muhd ramadhan]

8. Selalu sakit hati? sebab?
Jarang, sebab selalu pikir positif pasal orang lain. tapi masa & pengalaman mengajar kita

9. rock? jazz? raggae? pop?
prefer pop & jazz, balance ^^

10. tiga perkara pasal aku yang tag kau?
- baik dengan orang baik dengan beliau
- mata sepet sejibik macam Zara
- suka pakai Jersi


Okeh, ekceli lepas jawab tag ni, saya kena tag lagi 11 orang dan create 11 soalan untuk mereka tu. Tapi, baiknya hati kan, saya mahu hentikan ini Virus Tagged daripada menular dan membuatkan otak blogger peeps saya ni cramp, lebih baik saya hentikan!!!! Hahahaa...


ganti gamba ni bleh kan, hahaa perlu ke buat cmni lepas jwb tag ni -_-'



*sometimes tagging is fun ^^



18 comments:

ORLANDO AHMAD said...

musim mengetag agaknyer skang ni huhhu

gg said...

baek la kak ira..in baru entri fangsyen!hehe...btw,gambar last tu mmang diterima..:P

jijiebenzaliff said...

nice!!

HAHA.

double tagged! mmg terbaik!

Tukang Karut said...

virus tag! jauhi aku...

ishiko said...

ORLANDO AHMAD : ha.. kan tag mengetag akan mucul musim2 exam ni, haha

ishiko said...

gg : yess.. Terfengsyen..
haha.. mekasih.. kang k.yong buat gaya gitu burok benoo nanti.. kasi dak kecik tu je le

ishiko said...

jijiebenzaliff : hahaa
should be triple to forth tagged..
nasib baik xperasan yg lein tag jgk -.-'

ishiko said...

Tukang Karut: hahaa..paham2

Asrul "iLham" Sany said...

i lap selena gomez

cheqwa said...

betul,tak suka org merokok.huh! syanam cuhmel!! ^_^

Hans said...

hahaha
den kalau orang tag harapan la den nak buat melainkan tiba2 rajin jer
hehehe

miss inna said...

hentikan virus tagging nie..pening dah bila byk org tagged kita..hehe!

d_LA said...

dh lame kot virus tag x msk lam blog dla..skang mmg asek busy, xleh nk layan tag tp kdg2 suka baca tag kwn2 sbb boleh tahu mcm2 kan..

ishiko said...

Asrul "iLham" Sany : atas tu salina gomeh.. hahaha

ishiko said...

cheqwa : bunsyuk3x.. haha
nnti dtg rumah, bleh maen dgn syanan

ishiko said...

Hans : hahaa.. tau.. hans dh pesan awal2 dulu :P

ishiko said...

miss inna : huhuu..
sometimes its fun :P

ishiko said...

d_LA : huhuu.. betul tu ^^