ThePeeps

Sunday, December 4, 2011

252. Sehari di Sunway Lagoon




Assalamualaikum


damai betul petang minggu kalau ada masa bersantai santai kat rumah. Pheuw.. tadi baru aje hantar alang(adek) kat stesen LRT, beliau nak balik ke UIA Gombak. Malam ni saya pulak akan balik dengan kadar segera ke 'rumah manis rumah' keluarga terchentaa.


taknak sembangggg panjang lebar, terus buat 'bungy jump' kepada motif utama en3 lagi elok kot. Hahaa.. Alhamdulillah seronok + penat + sakit kaki, semua dapat setelah menghabiskan masa seharian dekat Sunway Lagoon semalam. Memang terfengsyen la sebab dapat tawan 'Theme Park' dan 'Water Park' kat situ... Tapi unlucky nye tak dapat tawan semua permainan kat situ sebab kesuntukan masa plus orang yang memang taknak ramai sebab sekarang kan musim cuti sekolah =..='



[pheuwww... memang tak ramai pun kann]



Sebenarnya semalam merupakan Family Day untuk staf Proton seluruh Malaysia. Lebih kurang 28ribu staf proton bersama keluarga masing masing termasuk keluarga auntie saya gigih pergi menerjah Sunway Lagoon sejak awal pagi lagi. Hohohoo.. sungguh eksaitednye kami, tapi lagi ramai orang lain yang terlebih eksaited dah sampai awal pagi lagi.


Phuu.. hampir pukul 8.30pagi baru kami dapat masuk dan cari port untuk camping. Memanglah ohsem yang amat semangat semangat mereka yang datang ni. Semua tempat duduk, tepi jalan, tepi air, atas pasir penuh dengan tikar dan khemah camping. Wahahaa.. first time saya tengok suasana macam ni. Semua orang macam tengah feel feel camping tepi pantai.. 


[perasmian yang sangat ohsem keyh ]



Hehee.. terima kasih kat auntie ngan pakcik yang gigih jerit jerit malam sebelumnya suruh kami packing baju, jerit jerit waktu pagi suruh kami bangun siap siap sebab takut lambat. Dengan murah hati mereka, adek saya pak.su dan mak.su jugak dapat merasa tiket free masok Sunway Lagoon semalam.
Last saya pergi Sunway Lagoon dengan family masa sekolah dulu, fuhhh.. memang ohsem. Sekarang Sunway Lagoon pun dah banyak update permainan best dan kemudahan yang lebih baik. Memang seiring dengan perubahan masa, tiket masuk pun dah hapdate rasanya.. pheuwww..... >,<


[mama n dedi cool, heheeee.. ]

[ hehe.. pak.su bawak Qalisya maen air ]


Lepas tunggu pak.su dan mak.su datang, siap breakfast, survey tempat semua.. saya, adek, adena & uni (kazen) pergi serang theme park lah, ape lagi kan. Kononnye gigih pergi redah lautan manusia dan beratur memang tak panjang pun.. Nak main satu satu permainan tu hampir sejam beratur baru dapat main. pheuww.. takpenat pun kan. -..-'

Sebab kami dapat tiket free sempena family day ni, kami dapat main semua tempat kecuali 'Extream Park' dan 'Scream Park'. 'Extream Park' tu memanglah saya kempunan sebab kononye nak try 'Bungy Jump' dan 'Flying Fox'(ehh betul ke eja ni). *konon je lahhh kannn... +.+

Tapi memang seronok habis lah sebab dapat menjerit sampai sakit tekak, terkeluar air liur, adabudak nak terburai perut, otak nak pecah dan jantung nak tercabut. Keh keh keh nasib baik takde yang muntah. Sungguh tak cool sape yang muntah naik 'roller coster'. *blahh la kauw berlagak pulak..ciss.

Kami sempat main 'roller coster', Pirate ship dan Twist ape ntah nama dye lupe da. hahaa.. nak semua permainan yang memang tunggang tebalik 360 darjah la kan.. baru syiok.. *gelakgelak jaat



'Roller Coster- Lost World'

'Pirate Revenge -Pirate ship'

ni Twist ape ntah -.-'


ohsemm weyyhh  >__<


Lepas solat zohor kami lunch kejap, pastu pergi serbu 'Water Park' pulak. Memang dapat swimming plus main ombak dengan puas hati la kan. Tapi kalau kira nak puas sebenar memang tak lah. Budak budak kan memang suka main air.. Eh?



[google, sebab main air xingat kamera dah :P ]



[ nak balik pun sempat lagi ]






Akhir kata, sila la ke Sunway Lagoon pada waktu lapang. 
Sekian







*eh, da dapat tiket balik, ahahaa... berjimba jimba kat rumah nanti macam mana gayanye eh, hohoo ~






16 comments:

jijiebenzaliff said...

hana tajima hana tajima.:D

sponsor lah kak!! :P

Kacang Pool said...

Hoho, bestnya!
Seumur hidup belum lagi jejak Sunway Lagoon tuuu.
Sobs sobs T.T

yustie ftyt said...

wuhuuuuu~syok giler...!

Jurnal Murahan said...

mak ai ramai gile orang. nak mandi pun takut hoho

Tukang Karut said...

walaupun rumah sekakang kera ke sunwaylagoon, tapi tak pernah terasa nak ke sana...

beaty said...

bestnya!!!!!!!!!!!

♥ p a a n i ♥ said...

nampak mcm best!!! nanti nk pegi jugak la one day...hehee

ishiko said...

jijiebenzaliff : haha
ini namanya belit belit without pin

ishiko said...

Kacang Pool : eh, kena pergi tu

ishiko said...

yustie ftyt : memang gilerr ~

ishiko said...

Jurnal Murahan : hahaa.. agak lar..
sebab tu pagi sy pergi theme park dulu

ishiko said...

Tukang Karut : untonglah..
bil2 pun blh pergi :P

ishiko said...

beaty : sangat !!!!!

ishiko said...

♥ p a a n i ♥ : pergi !!!!
jgn takpergi ^^

cheqwa said...

aaaah,terharu akak updet entry semata2 untuk nasywa (hahaha,perasan gileeeer lah kan :p)besnya p sunway...akak,nanti bawak nasywa jugop!!!! ^_^

ishiko said...

cheqwa : sila pg sendiri.. dekat je dgn tempat anda kann