ThePeeps

Sunday, December 11, 2011

256. TerimaKasih Adzim.. eh, Azam..

Assalamualaikum..


Phuuuu.. *bunyi mengeluh panjang. Wifi kat rumah ni kadang kadang baik hati, kadang kadang kedeng. Mane taknye, kalau hujan siket je mesti line tak clear dah. Tambah lagi kat pantai timur sekarang ni musim salji yang takbeku (hujan).. : P 
Nampaknye dah habis musim sunny day...



Okeh okeh taknak merepek merapu, sebab makan kerepak lagi bagus kan. Mari menuju jalan yang lurus!!! Tujuan en3 ni sebenarnya saya nak ucapkan BIG THAXS to adekmanis Azam Sadirin yang sangat baik hati. Hohoo.. kenapa baik hati? 



Semalam, masa kami satu keluarga habis solat magrib... tiba tiba bunyi ada orang datang bagi salam, rupanya abg.posmen datang delivery parcel.. Yeahehu.. dah tgk sampul pos exspress tu, tengok pulak from Azam Sadirin terus eksaited. dah tau dah tau. Hehee.. lepas isyak baru buka sampul tu. 
Ape dalam sampul tu?








[Jeng jeng.. langsung dari Zahiril Adzim ]



Yepp.. akhirnya saya dapat buku Bogel Menuju Tuhan ni. Lagi eksaitednye sebab buku ni with signature Zahiril Adzim on it !!! plus, its a besday gift from adekmanis AzamSadirin ni.. nama gelemer beliau kat FB Kacang Pool. *kehkehkeh.. saya pun tak tau kenapa dye letak nama tu, myb kacang pool tu makanan peberet beliau kot : P



Ok, petang tadi baru je saya habiskan baca buku tu. memang seperti yang dijangkakan, buku tu tidak menghampakan langsung. Rasa nak baca lagi lagi lagi dan lagi. Penulisan Zahiril Adzim memang sangat ohsem Luahan tentang kehidupan, perasaan, pandangan dan buah fikiran manusia telah beliau coretkan dengan unik sekali. Penulisan dalam buku tu boleh kata lebih kurang dengan apa yang beliau tulis dekat belog beliau tu. Selalu bereksperimentasi dengan penulisan, sebab penulisan adalah senjata beliau ^^





*dah lama takdapat parcel besday gift. Zaman zaman sekolah dulu, kawan2 selalu bagi sebab besday saya time cuti sekolah ^^




26 comments:

yustie ftyt said...

sangatttttt jeles...erkk,pinjam baca boley akakmanes?hee

ahsfantasy24 said...

Happy belated birthday! :)


Latest Post:
Semakan Keputusan Peperiksaan November 2011 IPGKTAA

Abang Jonni said...

huhuhuhu... tahniah...
harap blom lewat lg nak ucap hepi 16th besday...
huuuhuhu

Kacang Pool said...

Thanks Kak Ira untuk entri ini XD
Kenapa Kacang Pool?
*kunci mulut*

Sangat gagah, dapat habiskan BMT dalam beberapa jam je :p

Cik TeN10 said...

dah baca ?? ulas-ulas la sket.. share la ape yg ptt kt ktorang.. ngee ;p

cheqwa said...

woaaaah,sangat jeles!nok pinje nt buleh dop?muahahaha.akak,jom ah kuar.nak belanja as a bfday gift.apa?tanak??okfine~kekekekeke ^_^

miss inna said...

wah, best ka buku tu?
tetiba, teringin pula nak baca..tajuknya menarik la..^^

dill said...

suke buku tu. nak cari!

dill.

Ila Aqilah said...

kena mintak azam gak buku ni..hehe

bukan main cepat baca, dapat terus baca la ni..thee..nak cari gaklah..

p/s : boleh bagi link blog zahiril tak? akak tak pernah tau pun dia penulis..wahaha

ABU said...

untungla... aku tak pernah pun baca buku tu lagi.. ada tanda tangan lagi best la..

JHaZKiTaRo said...

best eh buku ni?? nanti nak cari laa.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Daddylicious said...

tulisan dia mmg style..

apik pehe said...

huhu..macam best jer buku tu

ishiko said...

yustie ftyt : bleh sgt...
sejam rm10 :PP

ishiko said...

ahsfantasy24 :ohoii.. thaxs ^^,

ishiko said...

Abang Jonni : hahahaaa
time kasih abg jonni.. terasa muda kejap

ishiko said...

Kacang Pool : sama2x..
gigih tak gigih.. dah baca berapa kali dah ni.. huhu

ishiko said...

Cik TeN10 : alahaii..
xpandai nak ulas lah.. kang salah makna plk >,<

ishiko said...

cheqwa : ececeee...
mentang duk jauh kannn...

ishiko said...

miss inna : best sangat ^^

ishiko said...

dill : cari jgn xcari..
dapat yg langsung dar Z.A lg best ^^

ishiko said...

Ila Aqilah : mintak jgn takmintak okeh...

ishiko said...

ABU : memanglah best ^^,

ishiko said...

JHaZKiTaRo : best mnae xbest pulak...


will visit u later ^^

ishiko said...

Daddylicious : kann kann >,<

ishiko said...

apik pehe : bukan mcm, tapi mmg lah apik uiii..