ThePeeps

Friday, March 30, 2012

278. Kegembiraan berganda



Assalamualaikum..

Alhamdulillah, petang jumaat dapat sikit berehat dan bersenang-senang. Rasa macam empat belas ratus minggu dah tak hapdate belog kaler-kalerful ni, padahal baru dua minggu. disamping kebizian yang melanda, kemalasan juga berganda-ganda. Aduhai, asyik malas saja bila belog nak nak maju *lempangg!!


Ada kawan saya kata penulisan belog ni isi hati. yeke? hehee.. boleh juga, isi hati, sejarah diri, perkongsian fikiran, penulisan jiwa, laman perniagaan dan macam-macam lagi. Belog kaler-kalerful Station Ishiko ni memang rojak rasanya kalau nak cerita. sebab apa? sebab entry dia ikut mood penulis. =..='

Tak tahu nak kategorikan dalam jenis ape, ada penulisan, ada info, mengarut mengarut pun ada. Hahaha.. kate pun ikut mood penulis. Hari ni punya entri pun ikut mood penulis, meh nak gebang gebang sikit :PP


tajuknye, kegembiraan mingguan. *takbolehbelahtajuknye =..=
pheuww.. lame dah tak share cerita gembira gembira ni. memang kalau nak list sepanjang tak hapdate belog ni, nauzubillah banyaknye cerita gembira sejak last hapdate cerita sebelum cuti midsem hari tu. Dengan kisah perjalanan balik kampusnye, pergi lawatan sambil ke agensi-agensi sukan nye, dengan dengan dengan ah banyak laaaa ~


Alhamdulillah, sekali lagi hari ni dah masuk minggu kedua saya mula praktikum. Cerita bakal guru jugak mestilah bertambah dalam kamus hidup disertakan dengan gambargambar yang ohsem. Praktikum pertama di SK Limpoon (1), Batu Pahat Johor ni memang ohsem. Senior yang pernah praktikum kat situ pun cakap, tu la sekolah de best yang pernah pegi. huhuu..


Sape sape yang suka praktikum kat sekolah yang kecik tak kecik, besa tak besa dan sempoi ni, ini la pilihannya. Apa yang kita nak semua ada, tapi kena usaha sikit lah. Cikgu-cikgu kat sana tak payah cakap la, memang sempoi habis plus guru besar dia pun memang cool lah kan. hahaa.. cool kee..




hye, murid2 cakap ini cikgu sengal =..=


keshayangan-keshayangan cekgu sengal


[3A/3B]
ayat wajib hari-hari. "ckg nak men bola, ckg nk men bola. T.T' "


[4A/4B]

[5A/5B]

[6A]




SK Limpoon (1)   ^_^



Lastly kegembiraan berganda, finally got it. "Mr. Nik bin On" :PP




#berganda ganda, tiba2 teringat pesanan lect. "tgk le nanti awk start praktikum.. blaja cara ckgu, mkn cara ckg, tido cara ckg, mimpi pn mimpi ckg -..-' "


12 comments:

Liyaa Mf said...

Wahhh! Nampak cam enjoy sangat jadik cekgu kan? Nampak sangat you were born to be a teacher! :P

Cekgu! Saya suka maen bola. Hari2 saya nak maen bola. Haha!

Gud luck anyway ya. Happy teaching, cekgu! :D

Uncle Jonni said...

bangunnnnnnnnnn... samat mlm cikgu..... huhuhuhu.....

cikgu apa kabo... lama tak update... huhu

Tukang Karut said...

pening la budak2 tu nanti dapat cikgu sengal...

jijiebenzaliff said...

Ticer ishiko!!! ^^

faiz fakhirin said...

Cikgu Suka blogging, Hari2 cikgu blogging,

Cikgu suka mkn, hari2 cikgu mentekedarah,

Cikgu suka termenung, hari2 cikgu berkhayal,

Cikgu suka tido, jom kita keluar bermain.

hahahhaa

ishiko said...

Liyaa Mf : sangat enjoyy.. hehee
darah pendidik kot, hehee

ishiko said...

Uncle Jonni : hahhaa
itulah abg jonni, sejak menapak kat skolah ni jarang hapdate ^^,

ishiko said...

Tukang Karut : eh eh, dyeorg seronok lah..

ishiko said...

jijiebenzaliff s : yerr ticer jijie :PP

ishiko said...

faiz fakhirin : hahaa..
sengallll ~

iszieylyanziy said...

seronookkkk,,tetiba rasa sayang nak tinggalkan anak murid,,,

ishiko said...

iszieylyanziy : kannnn ~