ThePeeps

Friday, November 2, 2012

301. Welcome November


Assalamualaikum..

*tutupmukamalumalu
Eh dah ni kenapa nak tutup muka malumalu bagai ni. er err. Hello, Welcome November!!!
Setiap kali November muncul i will smileeeee wideeeeeeee.... (oh,saya rasa semua pelajar IPG dan budak sekolah pun akan tersenyum lebar kalau november dah muncul)


ITS SCHOOL HOLIDAY HABAQ HANGG!!!!!


home sweet home + cozy bed = hibernation >,<

lompat-lompat dengan family sebab holidayyy khennnn

kalau holiday je kepala mesti fikir vacation... makan makan. shopping... aaaa... heaven. pfftt


tapi kalau vacation atau holiday kita kita di cancelkan, macam2 kejadah jugak boleh dibuat tahu..
SO, DO NOT WORRY OK!


makan makan makan makan non stop! omm nomm nomm ~..~


Berkumpul ramai ramai dengan adikberadik, marathon #muvie #drama korea japang #runningman #anime bagai sampai lebam lepastu bangun lewat lepastu kena beleter dengan abah sebab anak dara dan teruna dia asyik bangun lambat. akakakakakaa *eh, tapi ada masa saya jadi cikgu-cikgu jugak kat rumah.ehemm.



kalau hujan, kejadah kami main hujaaannnnnnnnnnnnn... *tapi sejak sejak dewasa ni da lama tak main hujan
sebab lagi suka swimmminggggggggggggggg

main hujan, wakakakka =..='
pantang matahari terbit siket, nak pegi sewimmin powl.. maklum la rumah takde sewimmim powl XD




Haaa... disebabkan kami adik beradik ni suka sangat makan makan makan dan makan, maka kami pun suka masak masak dan baking baking bagai. Nak buat apa? maka umi kami dengan murah hati nye menaja bahan bahan eksperiment kami ni. Yang penting buat SENDIRI! ada paham.. "u buat u clean de kitchen ok!" amboi garaaammmmnye...



Kakak mithaliiiiiiiiii ni memang la tugas saya. Sebabnya cuti sekolah automatikly adik adik tak sekolah. Umi dengan abah je taksedardiri pegi sekolah walaupun cuti sekolah. *ehh behave, tuu memang tugas guru, cuti sekolah pun kena pegi sekolah. cepukk nak? Maka... kakak mithali ni la yang akan melayan segala kerenah dan kejadah yang tak masuk akal adikadik ni. 
Macam macam benda yang diaorang akan buat dan automatikly sekali lagi, kakak mithali ni akan join. hahahaaa... main game, pondok pondok, masak-masak (ehh, skrg main masakmasak kat dapur, baru real. tak layan da tipu tipu ni), sahiba, jutaria, saidina, melukis, dan macam macam lagi. main kawin kawin je tak join =..='
Kalau dah bohsan sangat, saya bawak la dyeorang ni keluar jalan jalan ke, makan makan ke (lagi?), sopim sopim ke, jogim jogim ke, swimmimm swimmimm ke (lagi?) hahaa.. 

habis jahanam da water kaler  +..+


Jengg jengg..part ni yang paling saya sukaaaaaaaaaaaa la kan. Shoopping!!! tipu kalau pompuan tak suka shopping. Tak normal katenye. kehkehkeh.. part sopim ni tak kira la dengan abah, ummi, adik adik, kawan kawan semua saya pegi. Kalau tak sopim pun kita window window aje.. hahaa.. meh meh sapa nak ajak sopim, im comin home ni.. XD



KENDURI !!! kenduri is wajibulghunnah. Memang tiap kali cuti akan ada kenduri. meamng lunch dengan dinner ni kenduri je. Orang kelantan cakap bekwohhh. pheuuww... Kenduri family, sedara mara, jiran, kawan kawan parent, kawan kawan kita, kawan adik kita, exs kita #eh? pfftttt.... memang akan pergi sampai satu tahap perut yang sensitip ni tak dapat lagi terimaa lauk kenduri, maka mohon umi masak. Takpun memang kakak mithali ni yang kena masak punnnn.. T.T'



Hehehee.. part ni memang yang saya tunggu tiap tiap tahun jugak. Asal cuti je rancangan nye kemain, tapi kadangkadang jadi kadang kadang tak. Reunion. gathering, datim, hangout dengan kawan kawan sekolah once a year memang super ohsemm. Sebab walaupun tak jumpa hari hari, gaduh gaduh kat FB tu lah yang buat kami selalu rasa nak jumpa sangat sangat. Memang best sangat kalau dapat jumpa. >___<









Akhir sekali, 
SELAMAT ULANGTAHUN GADIS NOVEMBER

umo bertambah setiap kali november datangg >,<


13 comments:

nEa FleriDa / nIL said...

HAPPY BECOMING BIRTHDAY my sayang :))

Rapunzeel Cikilolo said...

have fun!

OddbloggerNarcs said...

nak itot sopimmmmm ~ :D

ishiko said...

nEa FleriDa / nIL : tenkiuuu sayammm

ishiko said...

Rapunzeel Cikilolo: XD

ishiko said...

OddbloggerNarcs: jOooommm~

Azam Sad said...

Untunglah holiday dia ohsemmm. Holiday kita biasa je.
Holiday, holiday jugak. Exam ada 1 paper lg kan? Good luck!

Selamat Hari Lahir :)
*advanced*

Nadzirah Rashid said...

kahwin nnt jgn lupa jemput. :P

Uncle Jonni said...

biasalah... lumrah alam...

mcm uncle jugaklah...
pejak.. celik... pejam ... celik...
tgk-tgk.. dah tua dah... kehkehkehkeh

slmt ulangtahun beb... huhuhuhu

ishiko said...

Azam Sad : tima kasihh azam ^^,

ishiko said...

Nadzirah Rashid: ehh... insyallah.. #eh?

ishiko said...

Uncle Jonni: hahaa
lumrah ye.. tima ksg abg jonnni XD

Ash Give said...

happy belated besday :)
*tetiba kan hahaha