ThePeeps

Tuesday, July 13, 2010

74. Arashi... Arashi... for dream ~( berhati-hati, en3 terlalu banyak gamba)





Salam satu malaysia buat teman2 blogger.... (sekali lagi ucapan diluar dugaan, aku ucapkan..thee)
uihhh.. try tengok tajuk en3 tu.. aper yang aku jakun sangat tuh... Arashi... Arashi... for dream.. aper tu... ahahaa.. kalo korang nak tau ape sebab utama aku malas nak hapdate belog sebab arashi ni la... (selain menuntut kewajipan aku sebagai pelajar dan berehat bersama facebuk..ngee..). buleh kate aku da ter'addicted lar dengan Arashi nh.. key lah, malas nak buat korang fenim-fenim lag, meyh aku kenal kan.. jeng..jeng... ARASHI !!!!!!



hahaa... nie lah Arashi yang aku cakap tu...lalallaa....

Hohohooo... saper kat sini minat band ker, muvie ker, tak pon lagu Jepon??? pat...pat..pat... angkat tangan sekali ngan aku.... jangan uat-uat tak ngaku plak... tak baek menipu eyh.. halamak aku pun da terjangkit dengan arena Jepon neh... Sebelum neh, aku setakat layan jer dram-drama.. takpon muvie jepon.. ni dan ter'addict lagu jepon neh.. nak-nak band Arashi nih.. tulun!!!

Haaa...yang aku duk sebut-sebut kat atas tu, Arashi...Arashi... tu boyband dari Jepon lar... aper yang uat aku ter'addict nih sebab aku tengok show-show, lagu-lagu, pastu ader grup Arashi nih belakon muvie nga drama...memang besh sangat-sangat!!!! hahaa.. sape yang tak kenal Arashi meh tengok gamba neh... layan...Zzaaasss ~


ouh..arashi.. yang hemnsom....

haaa..yang neh Ohno Satohi... Leader!!!! dyeorng.. dye neh memang sempao giler.. hahaa.. belh kate paling ramai fans gak rr... huhuu..dye memang seorang leader yang baek, dan disayangi oleh membe2 Arashi neh... paling tua dalam grup neh.. ha.. skang umo dye da 30thn xsilap aku.. tak caye kan.... Ohno ni memang disukai ramai larr even dye jenis blurr je.. plg banyak tido meyh.. haa...


haa...tgk skali lagi..hemnshom kan.. gaaa ~


tgk skali ag en... suweet kan... (ahaa.. ni bkn ak yg edit, p amek kat en.google)


okee.. ni ade drama yang Ohno belakon.. Mauo..(husshh.. aku rase besh citer nh...)


second is Jun Matsumoto.... ahaha.. dye nih pon bleh tahan pemes meyh... kachak tak?? buleh laa.. hahaa... membe aku Lin nh, mmg minat Jun... hahhaa... lupe, adek aku pun minat gak.. sebab dye nengok Jun ni blakon dalam Hana Yori Dango.. haa.. kalo korang nak taO, Jun ni sangat pandai masak larr.. dye memang jenis yang beradap larr kalo bab makan ker, pakai ker, memang gentleman habis rr kalo bab pompuan neh... tp satu jer jenis baran gak.. haa.. watak Tsukasa dalam Hana Yori Dango tu memang sesuai rr ngan dye...yang neh umo da 28thn skang..


Tsukasa & Tsukushi, Hana Yori Dango


OOooo....


okehh... ni Hana Yori Dango Final yer....



hahaa.. this is my fav Arashi.. Aiba Masaki.... yeahh...sangat suke beliau... ntah laarr... haa..p aiba paling besh aku rase.. dye memang seorang yang hapening dan pandai mengharukan orang.. sob..sob..uuu... terharu... nak-nak kalo tengok Aiba dalam show Mago-Mago Arashi... Aiba pun panda masak!!! dye suke try resepi baru..hohoo.... geng Arashi ni saloo kutuk dye pnye eksperimen masakan dalam show Arashi no Shukudai.. ahhaa.. besh sangat.. pastu yang xleyh blah lam show ape ehh..(halamak lupe lak..) Arahi ni maen game cam snake&ladder yg ader dadu tu.. tp setiap poin game dyeorg neh ader kene denda dan dapat ganjaran makan... hahhaa.. memang asik kene denda je dyeorg neh.. and aiba is si funny ok!! ouh..lupe Aiba gak ader animal show, ala-ala Steve lam Crocodile Hunter tu..tuu..ouh lupe lagi.. aiba da 28thn yer..


see!!! dye suke minatang... kawaeeiiiii (kiut)....


haa....haa... kachak yer...


haa...jaoh menung tuu...


Ooo..helo..helo... bleh saya cakap ngan ira_ishiko?? hahhaa...( maap yer gamba aiba lebih sket, sile jangan menyampah)



da next one is Ninomiya Kasunari... haaa... yang neh pun pandai masak gak..hehee.. ayah dye tukang masak chiness kowt.. dye pun muke cam chiness kowt..lallaa.. haa... yang nih aida minat.. kan..kan.. jgn mara da... yer Nino pun sangat kiut jugak meh..(alamak maapkn saye aiba..). dye nih dari pemerhatian aku, dye sangat sayang kat leader dye..Ohno tu.. maybe dye admire kut kat ohno...sebab beliau sangat berwibawa kan..dye cam plg manje sket kowt... Nino memang suke maen game!!! lagi satu kepakaran beliau ialah dye sangat pandai uat trik silap mate yer... trik yer kawan-kawan..(suke ati aku la nak eja cemane..). Memang ternganga la kalo korang nengok dye punye trik... (pap..pap...pap.. tepuk tangan utk Nino..) so sweet jugak...beliau da 28thn yer..

suke masak&suke makan....

silap mate pkai kad terup, sgt hebat...

suke maen gitar & nyanyi lam show... (ape eyh..lupe lak..yang dyeorg kena jadi cucu)

uipp... Nino pun suke minatang gak ker???



Ryusei No Kizuna, drama baru Nino kowt..

iklan henpom SonyEriccson, jename Arashi tuh... xde kat mlysia meyh.. 12mp tu..



Last member is Sho Sakurai.. ahhaaa.. dye pun sangat lucu okie... senang citer, sume la membe Arahi ni sangat besh!!! hahaa.. Sho ni kureng sket bab masak..tapi!! tapi ye kawan... seperti yang aku bagi tau pada awal-awal tadi.. dyeorg sume sangat pandai masak... sho pun ramai fans gak.. hadeyhh... Arashi memang la sangat ramai fans, tidak kire sume peringkat umo.. haa.. dalam show V.I.P.Room ker ape tajuk dye, artis-artis Jepon datang show nih, kebanyakan datang fans kat Sho nih.. dye cam agak gentleman gak rr cam Jun.. hehee.. go..go.. Sho.. ahh.. Sho da 29thn.


heyy..heyy..jgn tengok saya macam tu...


Alooo..loo...

dye pengacara/pmbaca berita kat ZeroNews... peymes k...



konsert dyeorg kat Dome.Tokyo neh... hebat.. hebat.. (aku jakun dgn stage yang bergerak..lalala..)

tgk kaw... since 1999, skang da 2010.. thn ni ulgthn ke 10 Arashi.. memang dye org sgt menakutkn seniman2x Jepon ok...

first debut dyeorg kat Hawaii ok... hahhaaa... so memories..kate dyeorg k... mase ni Ohno-18th, Aiba-16thn, Jun-16thn, Nino-16thn, Sho-17thn.. dyeorg nih sume asal Johny Jr. neh.. sebab tu dyeorg menari sangat hebat ok... byk ag grup2x Jepon ni asal dari Johny Jr. mase dyeorg kecik-kecik..


hahaa.. besh3x dyeorg neh.. NEWs & Kanjani8 pn ak rase besh gak...(maap ye xleh lawan Arashi)


Arashi sgt STYLE!!! boleh tak aku kate camtuh?? hahaa.. ni antara album dyeorg yg aku rase besh.. lagu Love so sweet ni leyh thn pemes rr..



hoiiisshhh...byk lagi la album dyeorg dlm 10thn nih.. xlarat aku nk haplod neh....


Ape yang aku minat ngat Arashi nih?? uhh...dyeorg memang sempoi habe neh... tak pernah aku jumpa artis cam gerup dyeorg ni..(jumpa live xpenah la..blm sempay aku nak g Jepon..) Show dyeorang memang rating tinggi rr kat FujiTv tuh... tambah-tambah ader yang belakon muvie, drama, iklan2x memang muka sep dya la.. model kat magzine tak payah cakap... paling obvious yang membuatkan Arashi neh peymes dyeorg ade show sendiri... Mogo-Mogo Arasi.. Arashi no shukudai.. Mannequin.five.. D no Arashi.. banyak lagi lah.. tak larat nak mention nih...

eyhh.. cemane aku leh tengok show-show dyeorg neh??? kat sni ader channel FujiTV ker?? ahahaa.. tengok kat You-tube ler... senanye org yang bertanggugjwb menjadikan aku camni ialah che.nab & Lin.. hahhaa.. dyeorg la yg bagi tengik citer2x neh... mase dyeorg tgk dulu-dulu aku uat tak heran jer... aper laa yg dyeorg tgk sampai gelak guling-guling.. nangeh-nangeh nih.. sekali, aku yang sangkut neh.. haaa.. skarang aku bg jangkitan nih dekat aida.. padan muke dye, mintak cerita dengan aku sgt...bagi jer lah.. hahhaa...



ehhh...tengok nh, Arashi siap ader anime special... hadeyss.. memang idol la dyeorg nh... p cam kelaka ader aku tgk..


aku suke ngat Arashi neh, sebab dyeorng da macam adek beradek.. so close!! tdo, makan, maen, keje..sume skali.. da 10thn dyeorg membesa bersama tuu...


tgk!! mesra kan deyoll... huhu.. kalo bufday dyeorg akan sambut sama2x.. n maseng2x dapat hadiah.. wahhh..


ARASHI will be a great memory for me same as my sayang-syang kat bawah uh....



here my 5starz... shayg uoll ~ (hahaha.. gamba lame, zaman mude2x.. xjumpa gamba baru)




pSSss : hOoooisshhh... rajin la ko gugel gmba-gamba n kaji info sal Arashi yer... keje tak siap lagi... hape neh... haaa...kan da meroyan.. cam ni la kalo lame tak hapdate.. harap maap yer sume... theeehehehe..
*time kaseh kat en.gugel atas gamba2x yg disediakan..

14 comments:

ishiko said...

haa... aku rase cam banyak salah eja kt sni neh.. tak hingat plk aku show2x Arashi tu..
*anyone ader info/aku salah info sal Arashi ni, sile2x la tego..hheehee..

Fay Nana (Cik Fana) said...

dulu minat gak arashi ni tapi skrg dh kureng sikit maybe dah syok sgt dgn boyband korea pulak kot. :))

maCy said...

ahhh mencinye ta pat tgk gmba!

im a big fan of arashi too! :D

ishiko said...

cik.Fana: haha..ye ke.. band ape tu?

macy: macy nnye teney selow eyh..

ishiko said...

cik.Fana: haha..ye ke.. band ape tu?

macy: macy nnye teney selow eyh..

Candy Dandy said...

Korea ya . rajin ea.

nas said...

pergh..banyak siot gamba 2...
huhu...arashi tue hape maksudyer??
xmint jepon sgt...huhu

WZulhilmi said...

Amboi.. ni peminat setia Arashi nih. sip details biodata sorang2.. haha.. bertuah sungguh diorg ada peminat mcm nih.. :)

ishiko said...

Candydandy: ni jepon nih.. hahaa.. rajin diluar tabie~~

Nas: hahaha..tu kate..rajin dluar tabie~ sbb tu byk gmba tuu..Arashi.. nta laa bhsa jepon kowt..

Wzul: hahaa....ni biase2x jer nh.. membe sy lg update sal Arashi neh.. kirene agk ketinggalan da neh..

Hamzah Ian said...

hohohoho... gua takleh loading gambar lu nih.. ade 1 2 je yg kuar gmabr korea ke jepun gua tak tau..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

huh...aku ngn alvin nk wat band gk la...nt tlg minat ktorg jugak ye

Anne Boleyn said...

wah wah wah..encem2 semua nya. geram pulak nengok hehe :)

p/s: jom tengok pengalaman hana di Nuffnang Sharring Session jom. :)

ishiko said...

hamzah lan: tenet selow kut..huhuu.. ni jepon meyh..

xtionkamen: korg neh...hahahaa...

anne: hahaa..mesty..

Alin said...

dah disband kan? huhu plg minat jun matsumoto. group exile pun ok juga. dah lama tak dgr lagu jepun sbb lyn lagu korea je ^^