ThePeeps

Thursday, September 23, 2010

94. Fenim.. fenim.. fenim..

Salam blogger semua..

Yes!!!! seronoknye, hari ni dapat hapdate belog. Sudah sekian lama ku tunggu saat yang bahagia ini. khehehehee.... da nak masok seminggu da kat kampus, semangat raya still fresh even sedang bergelumang denga esaiment yang bertimbon-timbon... Tapi, alhamdulillah la.. lecture saya ni sume baek hati kot.. hahahaa.. nasib baik tak kena date line yang berderet.... kira ada gap la nak buat dengan hati yang tenang..(tenang laa sangat kan.. haaiisshh...) ape-ape hal ni memang esaiment week la kata kan, plus exam plak next week nye.. Haaa... mane saya tak fenim kan?? kan?? kalo korang, mesti fenim gak kan.. (baek cakap fenim jugak, cepat!!!)


huhu.. google sket ye..


Laaa... ada lagi rupenya hal yang buat saya fenim ye.... uMmm.. umm.. ade.. ade.. ( ye, nak bagi tau la ni..) Oohh.. sebenarnya saya jugak fenim... ohhh, tak dek la fenim sangat tapi bimbang jugak la...... Sama ada 2hb ni atau 9hb ni, umi & abah saya da nak fly ke Mekah.(ahaa.. kena col umi la ni, nak comfirmkan) Alhamdulillah, akhirnya dyeorang dapat tunaikan haji setelah sekian lama... Hehehhee.. kesian gak sebab tahun lepas da postpone sebab adek saya masih kecik, so nenek saya pergi sendiri la dengan geng masjid beliau.. huhuhuu.. nenek saya sangat cool, sebab da tiga kali pergi ke Mekah.. (cool ke, puk!!puk!! kepala sendiri, saya sekali pun ta penah pergi lagi.. haaisshhh.. lagi..) Uumm.. tahun ni insyallah takde halangan la nampaknye...

bakal haji.. huhuu..


Ohh.. ini nenek saya yang cool itu.. hahaakk.. (mati la aku kena cepuk nanti)


Tapi... ye, ada tapi ye kawan-kawan.. saya agak bimbang jugak la adik-adik saya kat rumah tu.. yang paling besar pun form4.. dan lagi buat saya bimbang ialah adek saya yang bongsu tu.. umo baru jep masok 2tahun.. Kakak-kakak sume duduk kat Uni masing-masing.. (erkk.. adek-adek juga la, sebab saya takde kakak, dush!!dus!!) walopun makcik saya merangkap babysitter ade tengokkan dyeorang sume, tapi bimbang tu tetap ada.. ta pernah dyeorng berpisah dengan my parent lama-lama.. kalo dulu biasa je kami kena tinggal sebab parent pergi khusus.. (erk, parent kami warga pendidik ye..). Ooohh.. poor my little arysa.. ekceli takpe je dye kat rumah tu, tdo pun dengan kiteorang jep... Tapi, ade tapi lagi ye... sangat bimbang kalo dye sakit ke, meragam ke... haaiisshh, maunye dye nak dengan orang laen... Umi saya jugak la boleh buat dye senyap plus bagi esyiyemm(ais-krim..huhuuu)...

my little arysa..


ehheee... like balloon munchy-munchy...


heyy...shayag, meh sini !!!


haaipp!!! ye kakkakk...


kakkakk... cepat la balik...



theeheheee... ini la budak yang selalo saya rindu-rindu tu...huhuuu... nanti nak buat en3 khas pasal arysa neh..



kakkak.. jangan lupa balik cepat ye..



*pSsstt... nak balik ta sempat da, kena hantar parent kt klia je la kot... hurmm...


11 comments:

me suya said...

sabau k. mesti ade org or sedara mara yg sudi tgk2 kan adik2 kamu ira ... wink2

Tomato Gurl's Life said...

jgn bmbg ira..nati ade la yg tengok2kan tue..dulu cik tom pn camtu masa parents pi mekah..mula2 mmg bmbg..alhamdulillah semuanya ok..

comel giler arysa..adakah cam akak die??hehe

ardinihumaira said...

ololo sian baby tu sedih je muka dia ;D

ishiko said...

suya: k, harapnye camtu lah...

ishiko said...

cikTom: oh, ye kee.. um.. dulu kazen pun mcm tu jgk.. dyeorg duduk dengan nenek kiteorg....

ahahaa.. thaxs.. ye la kowt, tp dye lbh mirip adek ke-dua ira..

ishiko said...

dni: tu la, dye da la pandai buat muke kesian.huhuu..

nEa FleriDa said...

bw arysa meh sni la ira. kita ngasuh sama2.. hehehe

ishiko said...

nel: banyak laa... huhuu.. pastu nak g kelas? sumbat dlm beg?? hahaa.. mlm2 tdo ngan nel la.. ; bb

J.M.R said...

bahagiannya dpt update blog ek..hehehe

Anna Boleyn said...

alhamduillah...at least parent ishiko dah nak ke sana. mak ngn ayh hana tak tau bile. huhu

ishiko said...

J.M.R: huhuuhuu.. mesty la..

hana: alhmdulillah... xpe.. nanti ade la rezekinye tuu..