ThePeeps

Monday, January 3, 2011

110. Apahal dengan Princess???

Moshi..moshi... salam semua... wahhahhaha.. saya hapdate belog lagi malam ni nampaknye... (bagus2x... ade gaya nk sambung aktif berbelog nampaknye...padahal..). Yaa, setelah berbelog walking dan berbalas kunjungan membe-membe belog, baru la saya mendapat inspirasi untuk menghupdate en3 malam neh, (uh, bajet tenga cari ilham la la neh...)

Haa... memandangkan hari ni first day semester 3, saya nak share sikit la ye.. *wink3x.. Ouh, hari ni kampus kami takder perhimpunan atau lam bahasa inggerisnya assembly.. get it? hehee.. nasib baik semalam saya rajin selak fb.. nampak pulak Pen.Ydp post kt fb dia pasal takder asmbly... Haip!!!! sonok2x boleh sambung sengkang mata... Tapi nasib baik tak bangun lambat.. sebab masa seterusnya adalah tutorial..... Bersama tutor tershayam kami luangkan masa seperti biasa.... (haaisshh... ayat belog saya sangat sekema sekarang... harap maap la ye..)



Subjek pertama untuk hari ni adalah, Kaedah Mengajar KHSR.. Kiteorang dapat En. Hamizan sem ni... hee.. dengar khabar cek ni cool jep... ahahaa...sebelom ni pun da penah kena sakat ngan dia.. Haa... masok jep, ok lagi... then, haip!!!! clasmate saya kena provoke dengan beliau.. terkezOt satu kelas, belom penah ade lect garang camtu... dup..dap..dup.. lam aty tanak da besembang time beliau mengaja... Hape... upenyer itu salah satu contoh teknik mengajar.. Haaiiishhh... cek ni, kot ye pon agak-agak la..naseb baik kawan saya tu ta nanges.. -_-" (saya punye rase neves tadi, sampai beliau tanya nama cikgu yang ajar subjek Kejuruteraan Elektrik masa sekolah dulu pun tak ingat.. huk3x.. ampun ckg che Mat & pn. Aspalela  >_< ).


Hooo.. habes kelas rileks siket.. huhuu.. sempat saya lunch plus online lagi.. pukul4 tadi sambung Koko... haa.. yg ni la tajOk akhbar saya hari ni senanye.. khehehhee...
Ohh.. tadi kiteorg cadang-cadang nak hentam pakai baju kurung pagi tadi jep..myb hari ni just perjumpaan dan takde pape aktiviti.. pastu dak2x kelas lain kate nak pakai t-shirt pulak... (patot la sebab ni time koko..). semua batch saya berkumpul kat padang depan Astaka tadi... Tengok!!!!!!!!!!!!! kena masok barisan meyh.. nasib baik kiteorg tak pakai kain gombang td... (katenye en.Nahar tengok ader student yg pkai baju kurung.. kesian dyeornag ta sempat nak tuka baju sebab baru habis kelas....). Ader kawad sikit, divide kumpulan, lepas tu tahu2x.. ladies kelas saya semuanya kena Pandu Puteri Kadet!!!!!!!!!  (belom pernah aku masok segala puteri-puteri bagai neh.... paling2x St.John dulu... -_-" ). Boys pulak semua dapat KRS, ok lar tu.. ohoo.. bestnye deorang~



nak kena ada kat baju kteorg neh..


camni ler gamaknye kalo g Camping nanti.... (ouh, ihsan google..)


haip..... cepat carik setok sunblock!!!

banyak gak mende nak kena beli sebab tak penak masok .. -_-"



Haaa.... lagi satu rumate saya pula Puteri Islam????? oh my.... hehehe... kiteorang rasa cam da masok sekolah balik la pulak.... cemane la rupe pakai baju uniform ni balik.....


mesty rumate saya bertambah-tambah chomel V_<



Nak selit citer laen siket boleh erk...

Masa saya berbelok walking plus cari bahan untuk buat en3 neh.. (hemm..hem.. macam nak buat esaiment la pulak..), saya jumpa balik belog beliau ni.. Huk3x.. beliau merupakan salah seorang idola saya dan orang yang membuatkan saya bersemangat nak jadi chegu!!! tu, mase saya tenga down, memula masok maktab...erk...selain parent saya lar (dyeorg my soul..).. hehhee... Oh...my.. sangat rindu ama ini sis... Beliau ni memang chegu Fabulouse i cakap u... bakal chegu jugak.. oh, sebelum ni saya ta dapat nak follow belog beliau sebab kapasiti untuk follow belog saya suda penoh... (hehehe... sekarang da tau cemane na buat... buleh ler saya follow belog beliau...). sedeyh... dulu lappy saya kena format, habis page yang saya bookmark suda ilang... takpe..takpe.. kita mulakan misi mencari dan jejak kasih... ceewaaahhh ~


hahaa.. tgk beliau stylo an... da la pandai main gitar.. feewwitt siket sis ~





*psssSSsstt.... proses mengupdate en3 tergendala tadi sekejap sbb bilik tiba2x balckout, saya yang sengal lupa pasang batery kat lappy... -_-"


22 comments:

nEa FleriDa / nIL said...

pandu puteri gitu! hahha

ishiko said...

huhuu... princess larr...

..hizamirahim.. said...

haha.
princess sgt.
=.=

ishiko said...

hizami: hahaha.. kata puteri kan..

Sharinginfoz said...

selamat masuk sem baru

ain fathihah said...

hehe. cikgu-to-be kena ambil kokurikulim ala2 sekolah. comel je pakai kebaya pandu puteri tu nanti. hahaha

ishiko said...

sharinginfoz: yep... new semester~

ishiko said...

ain fatihah: hehee.. tp kteorg da descide buat baju kurung jep... huhu.. much better~

hamzah ian said...

cantik gmbr last.. hehe

me suya said...

lama xde.. ira ke mana hah?
busy manjang eyh

WZulhilmi said...

teringat masa sekolah..

hans said...

hahahaha
tak tahu kenapa tapi rasa lucu jer bila teringat balik pasal pasukan beruniform nih
hehehehe

P/S : Belia Benci Kuliah Minggu Pertama!

hiro said...

tolong pandu sy ke hongkong..haha

maCy said...

um gath tu 8hb ni~

ishiko said...

Hamzah Ian: da tuan dya memang cantek.. hahahaa ~

ishiko said...

me suya: hahaa.... cuti sem lama plus berobnd ilang...

ishiko said...

Wzulhilmi: hahaa.. tau xpe

ishiko said...

Hans: komferem ko ader sejarah dgn bdn uniform nh...hahhaa

ishiko said...

hiro: cett... ; b

ishiko said...

Macy: hooo.. gathrg blogr kt melaka tu eh

My MiRa said...

hye princess...heheh panggil princess la sesuai ngan entry ni...:P

ishiko said...

myMira: haha.
princess sgt.
=.= - kate zami..