ThePeeps

Wednesday, January 12, 2011

113. Sebelum pulang, harus ke Jb dulu

Semalam, semua rakyat johor bercuti sempena Hari Keputraan. Automatikly saya pun bercuti, hehehee.. even orang Kelantan tapi duduk kat Joho an... muehehehee.. besh..besh.... tu semalam punya cerita la, hari ni pulak da sambung kelas macam biasa. (Oh, sebenarnya nak bagi tahu cerita semalam.. -_-").


Di sebabkan semalam cuti, saya dan geng-geng yang belom lagi ade tiket mau balik untuk Chinese New Year neh, keluar la mengembara ke kaunter tiket kat Batu Pahat neh.. Ouh, sememangnya kami telah diberi perkabaran bahawa tiket sudah habis... Samada 28hb,29hb untuk kelantan dan sewaktu dengannya sudah habis meyh... Tapi tetap nak cuba nasib, kot-kot la boleh naik kat JB ker, keluang ke, mane-mane la yang membolehkan kteorang balik pada 28,29hb ni.... Haaiishh.. ternyata takder.. saya punya planning, kalo da takder tiket, memang saya akan pergi KL dulu, sebab ramai pak.cik dekat sana then balik dengan dyeorang ataupun balik lambat siket dengan bas...


Tapi, selepas berkompromi, (acececehh.. berkompromi..) Lin col bagi berita besh, hehehee.. kakak beliau kat UTM Skudai a.k.a Kak.nini suda belikan tiket untuk kiteorng. Lagi besh dapat balik 28hb ni.. ahahhaa..  memang da tak saba nak balik da rasenye.. khehhehee... (padahhal, tak sampai sebulan baru datang sini, cuti sem lepas sebulan duk kat rumah, tapi !!! tak kira, nak balik jugak... hahhaa..*muka eksaited).
So, PENGUMUMAN!!!! saya da ada tiket nak balik cuti neh~ 



hahaa.. eksiaitednye.... *ouh ini adek kechik saya.. (antara sebab utama saya mau balik,ngee~)



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ouh, tadi saya ada sebut kak nini yang setadi dekat UTM Skudai kan, haa... dalam bulan10 tahun lepas  ekceli, saya dengan Lin saje-saje jalan dekat kat JB plus lin nak jumpa kakak beliau, so kteorang pun overnite dekat UTM tu.. da alang-alang pergi Jb saya pun jumpe la membe-membe yang setadi dekat sana. Ada yang sempat jumpe ada yang tak.. Ouh ader citer siket dekat en3 lepas. Hahahaa..  ni kira nak flasback siket lar, boleh yer.. boleh yer...



perjalanan bermula.. hehehee


LinLin teman saya.. *haaiishh.. xdek pulak pic k.nini beliau..


Sampai je kat UTM Skudai, kak.nini takde kat Kolej sebab kuar nga rumate beliau, so saya ngan LinLin lepak kat Meranti... plus saya sempat jumpe dengan membe lame, daus. >__< (thaxs daus sebab sempat jumpa..)



bhahaha... aku sempat google, sebab xdan nak amek gamba hari tu..


asenye kat Kolej Tun Fatimah yang kteorng stay hari tu..


 Linlin.. thaxs ~


hOhohOo.. merase jadi dak Uni segejab.. ; bb


besoknye jejalan kat TS *ouh..saya jumpa wedges chantek kat kedai ni plus jumpa kawan saya dari IPTI


Yusnida!!! thaxs for spending time with me~


datang jaoh2x, Mc'Don jugak ditelannye..


Ouh, yus bawak kawan.... aini xsilap nama beliau.. also thaxs 2 aini~






ouh, ai shayang u lebeh la yus~


mase ni beliau ckp- " haa.... aku nk amek gmba banyak2, pastu nak tag daus nga piju.. padan muka sebab tak follow kiteorang..*sambil gelak2 jaat"


tgk, yus siap belanje kteorang tgk wayang plak u..

nengOk wayam jela kejenye...

siap duduk kapel seat, sebab abis tiket.. haaiishh...

Harry Potter7 tak kuar ag mase nih..

tempat wajib lepas tengok wayang.. ; b



ni la budak due ketui yang tak ikot kteorang hari tu.. *haaa.. padan muke, aku kidnap profile pic fb deorang.. haaa..pemes kejap korng eh.. -daus & piju





Terima kasih kawan.. nanti kita jumpa lagi...





pSssttt... bestnye sejuk2 ni minum hot choc. sambil hapdate belog..  *ekceli ni en3 tengah hr tadi, tp xsmpat publish sbb tiba-tiba ada kelas...

14 comments:

piju hensem said...

uishhh,,,pedas gak lauk arini. xpe2...ble nk mai jb nyo???

ishiko said...

haaiippp, dya datang da.. hik3x..
*hahaa.. maap ye len kali masak lauk manis2 siket.. >_<

Cahaya Syurga said...

oh..picture ku d kidnap

eqbalzack said...

kenangan abg eq...ex-utm skudai 1998...Abg eq dok kolej tun razak dulu...best!

hans said...

wah
sakan berjalan
seronoknya makan mcd

Review Film : 127 Hours Mengujakan Kerana Ia Adalah Kisah Benar

ishiko said...

CahayaSyurga: ouh.. dauh ade belog gak.. hehee.. maap, kidnap kjp jep.. ; b

ishiko said...

Abg.Eq: ouh..ye?? lame da tu... humm.. mmg besh.. jeles3x~

ishiko said...

Hans: huhuu.. ni tahOn lps punye.. hans kn..makan mmg best~

hans said...

hahaha
makan memang best kut

Jom Baca Kisah Aksi Wheelie Terbaik Di Hadapan Lampu Isyarat Pintu Pagar Belakang Uitm Sebentar Tadi! Hahahahaha!

ishiko said...

Hans: haa... kan..

hans said...

buktinya meh tgok entry nih

P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

maCy said...

oh serious. ur from iptho. macy baru sedar~

ishiko said...

Hans: adeyh... makan kt mana kali neh..

ishiko said...

macy: yeap dear...