ThePeeps

Thursday, January 20, 2011

116. Saya nak ke, Saya suka?

Salam semua...

Ok, ok... hari ni saya hapdate en3 yer.. jangan bimbang... thehee..mesti bengangkan sebab buka belog saya asyek en3 yang sama kan? maap sekali ag yer.... Saya suka, hakikat sebenarnya  kelas untuk semester ni tak se'pack' yang di gembar-gemburkan.. (huhuuu.. selepas jadual digubal semula..yes!!!).
SELAMAT BERCUTI SEMUA!!! Besok Hari Thaipusam, jangan ada yang buat-buat rajin nak pegi kelas ok.





Jeng-jeng....











Cantikkan bende-bende ni? sekarang pun da makin pemes... rase nak try buat lak, nampak senang jep.. (nampak jep senang). Ouh, handcraft ni saya jumpa kat belog ni, beliau memang usahawan berjaya la dalam bidang craft neh.. Memang salute habes lar... Pengedar tegar la katekan untuk stok-stok barang macam neh.. Stuff-stuff lam gambar tu sume hasil tangan beliau lar.. sungguh kreatif.. Selain hasilkan bende-bende comel tu, beliau gak pandai mengait, jahit baju, dan semua benda-benda yang berkaitan dengan menjahit la katekan..








Huhuu.. button-button tu gak ter'sangat la comel kan... Haaaisshh.. kreatip betol la beliau neh.. Ouh, ekceli time-time cuti sekolah saya suka buat 'craft card'. Pastu da buat banyak-banyak, saya kasi adek saya jual kat sekolah beliau. Nak-nak kalo time ade sambutan cam 'special day' ker.. memang laku la kad tu.. Sampai habes beliau jual. Haa.. abah saya pulak akan nilai setiap kad yang saya buat tu, pastu dia la yang letak harga.    Ada satu kad saya buat tu, sampai abah saya letak harga sampai RM5 plus-plus la, tapi memang terjual ok.. Hehee.. saya pun tak sangka. Ni rase nak try buat bende-bende canni, agak-agak laku tak?? lalalalaa~ (ade satu jar button lebih dari buat kad dulu, bleh la guna neh..)


Tapi, tapi.. dan tapi..... saya ada masalah siket nak buat benda camni.. uMm.. benda camni memang nak kena saya pegang jarum dan benang kan? 
Ouh, sebenarnya saya sangat mempertahankan statement saya bahawa 'SAYA TAK SUKA MENJAHIT !!!!!!' haa.. macam mana tu?? Tapi kan.. tapi kan.. kalo kat rumah, abah dan adek saya selalu suruh saya jahitkan baju ker, seluar ke yang terkoyak tu untuk dyeorang. Kata dyeorang, saya kan pen'jahit yang tegarrr!!! Adehhh... tak paham betol saya..





Huu.. kalo pandai menjahit kan, mesty boleh jahit macam-macam an... umm.. indahnye.. bajet untuk beli baju pun boleh dikurangkan.. bahkan berganda... indah.. indah...


nak try buat skirt nih...


dan ini...


best... dan tersangat best la pulah... aaaishh...


shawl pun boleh...


Haa.. tapi kan, memang naseb saya la kowt. Nah, ambek!!! semester ni ada subjek Teknologi & Rekabentuk Pakaian.. 


Ouh, abaikan mata sembab pegi kelas yer.. ; b




*pSssssttt... tak paham dengan kehendak diri. Tapi kan, benda yang kita tak suka, kalau belajar/ ngadap hari-hari pulak, lama-lama da jadi suka la an..


36 comments:

Hanisah Safian said...

comelnyeeee! nanti buat kat saya 1 eh? HAHA

Kuronofu91 said...

pereka baju rupanya???? saya suka design baju gak kadang2...tp x pndai jahit.....

ishiko said...

HanisahSafian: hehee...insyallah.. wait rr.. >__<

ishiko said...

Kuronofu91: eh, tak lar... saya maseh belajar... dan chOp!!! bkn jurusan fesyen yer...

kiwi said...

comelnye..klau pndai jhit x yah sush beli blouse kt kedai..jhit sdiri ikut kreativity je..hihi

Fitrihadi.com said...

woah boleh buat business ni.. try ar..buat website seketul..mesti laku satu malaysia.. hoho

ishiko said...

kiwi: tu la pasal.. mslahnye ta pandai.. baru na blaja neh.. muehehhee..

ishiko said...

Fit: wahhh!!! lame ta nampak..
hohohoo.. website yer.. belog sehelai ni pn xleyh nk handle.. -_-"

..hizamirahim.. said...

melaka tak cuti.
adeh.
=.=

ardinihumaira said...

wahhh ada bakat :D

Nadia arRumaisha said...

seyes, terpegun mate sis tau ble nengok mende comel and cute nih....

My MiRa said...

awak2 saya nk bagitau kedah tk cuti taipusam...:( sadis kanhehheh

maCy said...

all those cute stuff. loike ;D



bdw, to remove verification :
dashboard>setting>comments.klik no cmment verification

ishiko said...

Hizami: eh, ye kee... xpe2.. hari santu semua negeri pun cuti.yyeeaa~

ishiko said...

Dni: hahaha.. nak tery rr neh~

ishiko said...

sis.Nadia: hee.. sya poWn.. tersangat la kalerful an..

ishiko said...

mira: ouh, ye ke?? hohoo..same dgn zami tu..

ishiko said...

Macy: u looiikee, ai dabel looiikee~

Thaxs macy.. hahaa.. da tgk bape kali baru la nmpak.. adeshh..

topimagine said...

so sweets... huhuu

blakepaghe said...

cantiknya...

Aujinz said...

designkan saya baju satuuuu.. koh koh koh..

nak baju lanun.. bole?

LORD ZARA 札拉 said...

aaa....

jangan lupa berikan saya satu~

XD

/Dayah/nurul/dayak said...

mcm nk jugak leh tak. hihi

eqbalzack said...

so nice...so colorful...menarik2!

ishiko said...

Topimagine: suweet maca gula-gula

ishiko said...

blakepaghe: kan..

ishiko said...

Aujinz: hahaha.. pg beli bju pirate carribiean @ one peace kompem lg lawa..

ishiko said...

sis.Zara: wah!!!!!!!!!! omaigod!! omaigod!! first time ni u drop comment.. sungguh terharu.. wuwuwuuu..uu~
hehee.. insyallah, nnty try buat~

ishiko said...

Dayah: hohooo.. nak kena buat dulu neh.. lalalala~

ishiko said...

abg.eq!!! sayakan kalerfull ~

nurizzati nabilah said...

iera.. blog che narb bakal diprivatekan.. i'll send u an invitation~

ishiko said...

ci.nab: ouh... owrite dear..

Cik kEChiks said...

cantek..sangat ceative!

nanad said...

comel comel XD
masyuk buat business nih.

ishiko said...

cik.kechiks: umm... tu la psl..

ishiko said...

nanad: hahaa.. nk try rr neh.. ;b