ThePeeps

Friday, January 28, 2011

122. Siapa dia? saya kenal? ah, selamat bercuti yaa..

Salam..

En3 semalam sudah saya bagi tahu.. Semua student IPG suda mendapat elaOn... dan yeEeeaayy... semua orang suda membelanjakan wang mereka. Seronok bagi mereka yang keluar berjoli.. Alhamdulillah bagi mereka yang benar-benar tersepit, telah berasa lega sejak semalam.. 

Hahaaa.. saya dikhabarkan, sampai mesin atm Out.Of.Service.. maknanya kehabisan wang, habis digilap kad atm oleh mereka yang mengeluarkan wang. Haa.haa. saya hanya berehat dan menenangkan fikiran sahaja di bilik bersama rumate semalam, kerana kami berkira-kira kami tidak terlalu memerlukan wang seperti orang lain.. (bhahahaa.. padahal elOn kami, sebelah lain sudah masok awal..tteeeettt...). Sambil-sambil berbelog walking dan juin kontest yang dianjurkan oleh blogger yang baik hati.. Moga-moga saya dapat habuan.. Aminn... Thaxs rumate sebab saya dapat merasa ayam goreng kfc dan juga mee gorang basah.. Umm.. kekenyangan kami tidur sambil bercerita pengalaman yang menakutkan pernah kami lalui mengenai makhluk halu.. Haaiisshh... meremang bulu roma sekejap.. -_-"



Tapi apakan daya, hari ini saya keluar juga bersama teman-teman, lebih dikenali sebagai BFF di masa kini.. Hahaha.. macam-macam.. menhabiskan duit memang hobi semua orang. Alhamdulillah kami masih sedar.. Sabar... di mall dan di mana-mana jua memang banyak godaan.. terutama bagi kami yang memang suka shOp  pingkan diri neh...
3 atau 2 hari lepas kami telah berkunjung ke sebuah butik yang sangat best.. (alamak saya lupa nama..).  Sampai di butik itu, kami berjumpa dengan abang-abang 'mesra alam' di butik tu. Apa yang menarik perhatian di butik itu.. bukan abang-abang itu, tapi barang-barang kat kedai itu sangat best. Dari kepala (topi) hingga la ke kaki (kasot), sangat-sangat suka.... Oh lupa, butik tu di tingkat dua Square.One ye, kalo sape-sape nak pergi.... 
Cerita sebenar, ketika mula-mula masuk butik tersebut, saya terpandang seorang brader dekat kaunter.. barangkali dia pemilik kedai.. atau sekadar pekerja.. (bagos la kalo pemilik kedai, anak muda melayu pula tu-sangat bangga...) saya lihat beliau sibuk mengadap lappy dan borang-borang oder barang mungkin.. tapi juga mengalu-alukan kedatangan kami. saya tidak ambik port pun sekadar lihat. Terima kasih kepada brader sorang lagi tu yang melayan kami sehingga kami rasa mau datang lagi.. -padahal jatoh cinta sama barang-barang di kedai itu, ok!!! 


Hari ni saya dan kawan-kawan datang lagi ke butik itu. Hani tak sabar-sabar ingin memiliki baju idaman hati yang dilihat baru-baru ini.. saya pula, ah.. ade sapasang baju yang berlegar-legar diminda pada hari itu. sesampai di butik itu, brade-brader yang ade tu tersenyum lebar menyambut kami. dilihat seperti sudah kenal bertahun-tahun..mesra sungguh.. (biasala.. cara terbaik untuk layan pelanggan..). Saya terpandang brader yang 3 hari lepas, yang kelihatan begitu bz, tetapi hari ni senyum tersipu-sipu malu... Tapi masih dikaunter beliau tidak bergerak.. 

TIBA-TIBA ..... kelihatan seperti saya kenal beliau. tapi di mana ya... (Sungguh saya benci, situasi dimana saya melihat seseorang sepertinya kenal, tapi tidak ingat langsung mengenai orang itu atau siapa dia..). Penat berfikir.. saya meneruskan niat awal kami ke butik itu. Yes!!! saya nak beli baju itu.. sambil saya menunggu hani mencuba baju di fitting room, saya melihat  di sekitar butik itu dan tersangat geram pada barang-barang yang menarik hati. Kemudian sekali lagi terlihat brader di kaunter tadi, Ting!!!! perkataan blogger muncul dalam kepala.. (seorang bloggerkah beliau?? atau pernah kenal di alam maya?? haaaiiishh..) selesai proses men'Try baju, saya ke kaunter untuk membayar. Sambil tunggu brader tu isi baju saya ke dlm plastic bag, sempat saya menebalkan muka bertanya... 


saya : eemm.. ekk.. nak tanya siket boleh?

brader tu : eyh? ye.. ye... ape dye?? -dengan riaksi terkejut..hehe

saya : omm... abang ni blogger ker?

brader tu : eh? blog... eyh, tak lah... -sambil menundukkan muka..

saya : oh.. bukan eyh.. hehee.. myb muka nak same je kot.. -sambil gelak2 dan senyum dekat brader sorang lagi yang layan kami tadi... beliau pun kelihatan terkejut dan senyum saja.. (Demmnn!!! malu sekejap saya, entah dari mana keberanian bertanya tu datang... berhenti tanya orang macam tu lain kali!!! lupe ke, blogger takkan mengaku.. thehehehe... - kata Joegrimjoe dalam en3 beliau yang lalu..) *bkn, ape joe kate.. beliau humble.. tanak ngaku dye ni blogger pemes..ceh..huhu..


^^Ouh brader yang saya rasa kenal tu, mungkin saya tak kenal pun beliau ni. Cuma saya baru teringat, muka beliau hampir sama dengan seorang blogger neh... Hentak.Berlipat. Tapi saya yakin tu bukan beliau.. rasenye la... tak mungkin beliau tiba-tiba boleh ade kat batu pahat!!! (tapi yang pasti, beliau tiada ru pa panda!!! -lebam bawah mata yang dimaksudkan oleh peti.suara.hehee
Tapi boleh jadi jugak, tiba-tiba saya teringat beliau(HB) dan petisuara berada di JB saja rasanya... haa... tapi tak tahu lah... 


Finish merayau!! pekena Mc'Don.. yauuww... tiba-tiba ayam gorang Mc'don menjadi kegemaran saya dan rumate.. hah!! saya heran kenapa adek saya suka makan ayam goreng mc'don, rupa-rupanya sedap!!! hehee.. 



budak-budak busyuk yang keluar berjimba-jimba tadi.. hehee.. Hany !!



Pjaa !!!


Neyl !!!!





Puas hati dapat ayam Mc'Don tadi... haaa.. lame da ta makan.. (padaaahaal~ )






TAK LUPA JUGA, SELAMAT BERCUTI BUAT MEREKA YANG AKAN BERCUTI UNTUK CNY NI... WARGA IPG SEMESTINYA...
* MUNGKIN SEPANJANG BERCUTI, BELOG SAYA TIADA EN3 BARU.. HUHUU...


12 comments:

@ku d! sin!e said...

no entry baru?
mmg bercuti lah kan..

petisuara said...

ahahahaha..ktrg mmg kt jb pon, tp xd la pulak pg batu pahat br2 ni..turun r jb!boleh lepak

~cik tiram~ said...

ehhhh....ari tu nampak peti suara kat lab analisis utm taw...nak tegur tapi takot sala org...hehe....:D

Un Phat Lee said...

grrr..lapar

Cik Akma said...

wahh kemain berjalan yee :)

aQmaR 0n The Blog said...

ahahaha...kalo nampak peri gojes jgn lupe tnyer kompem ngaku punyak...lalala~

ishiko jom join contest nak x...jum jum cikgu fiq bagi adiah..lalala~

ishiko said...

@ku.d.sini: thehee.. name pun cuti kan plus, berodbnd plk ilang....

ishiko said...

petisuara: hahaa....comperm bkn la tu.. lepak?? auww segan saya..

ishiko said...

ciktiram; hahaa.. bab salah org tu yg xtahan..

ishiko said...

um.Phat.Lee: hehee.. mc'd~

ishiko said...

Cik Akma: ehehee.. lame ta nampak~

ishiko said...

sis.aqmar: ahhaa.. kalo xngaku jugk siap r... ehehee..