ThePeeps

Tuesday, February 22, 2011

128. Honey & Clover

Assalamualaikum..

Haaahh.. musim assgmnt dan jadual kampus yang sibuk pun saya sempat layan cerita korea, jepun dan muvie-muvie.. Hehehee.. hampeh betol kan.. (takpe.. takpe... boleh release tensi siket-siket..).

Minggu lepas saya baru habes tengok drama Jepun.. Boleh tahan jugak ceritanye..



HONEY & CLOVER - JAPAN VERSION



Drama Honey & Clover mengisahkan lima orang pelajar di Art Universiti yang mempunyai kelebihan masing- masing dan orang-orang di sekitar mereka. Kelakar, sedih, geram, terharu, macam-macam feeling la kalo tengok cerita neh.. ( caution!! : sape tak tahan cerita slow, baik jangan tengok, hehe).


 Ouhh, ni pun versi Jepun juga, tapi saya tak tahu cerita yang mana satu.. yang ni ada Sho Sakurai (Arashi)- kat tengah tu..



Versi Taiwan 


Versi anime pun ada.. hahaha.. manga mereka sangat la banyak.. (pfftttt... tapi saya tak penah baca pun..)




Hagumi-chan yang comeiii...



Beliau sangat comeii kan.. huhuu.. (tak jumpa gamba beliau time tengah painting, I Luv Her painting!!!!)



Tapiiii...... saya lagi suka watak Yamada neh... Ouhh.. she always crying bcos of Mayama... ssoobbss... soobbss... (beliau seorang yang kuat!!!!! )


piggyback memang sinonim, tak kira cite jepun ke.. korea ke..



Mayama pulak nampak Rika-san aje... haaiishh...  (-_-")


saya lagi suka Yamada dengan Nomiya neh... (sweetnyee... <3 )


Takemoto... beliau sangat suka Hagu-chan.... lebih matang, dekat ending cerita..


Morita -san.. sangat berbakat antara lima orang neh.. buat sculpture pun pandai.. painting pun pandai... (pfftt.. tp lakonan semata2 -hahaa.. masih tak suka watak beliau dalam  drama 'Bloody Monday') Beliau dengan Hagu-chan, bahagia la kot~



roti mentega/ honey ade daun clover.. sweet kan, susah kot nak cari daun clover yang ada empat.. (Hagu-chan bagi pada Takemoto.. bye2.. jgn bersedih..)




Suka sangat tengok moment-moment dyeorang... (ouh.. howw.. i miss my old buddy~ )





*Review best pasal Honey & Clover;

10 comments:

Merahitam said...

nengok cter tak ajk! =='


skang ni mmg msm pns gogek-gogek! kakakakaka..:P

ishiko said...

azie: org tesl kan layan mobie blokbuster je...huhuu..

panass ketox~

Merahitam said...

erk???apekah3???sume citer owg lyn je la kak..hehehehe

Suriati said...

alaa...mok uda nk tgk ni..bessnye... bg ler...bile nk dtg lg, kte layannn korean k

ishiko said...

azie: hahaa.. nk dtg bilik ler..

aQmaR 0n The Blog said...

bes ke cite ni cam nk tenguk..kalu xbes xmo tgk..;p

ishiko said...

mk.ude... huhu dop thu bile nk g plk.. citer sedot kt k.ein tu da hbs tgk ke

ishiko said...

sis.aqmar: huhu.. best jugak laaa... huhu.. ; bb

Anonymous said...

try la lyn version anime nyer.. lagi best ^^, original quality never beats

mikro_kokus said...

waaa....ada peminat jDrama jugak.... mikro tgh layan cita nie sekarang... :)

nie antara list Jdrama yg mikro dh layan
http://syukri0235.blogspot.com/p/my-jdrama-list.html