ThePeeps

Wednesday, April 27, 2011

152. SECRET

Assalamualaikum....

bersempena malam yang boring nih, saya nak hapdate satu en3. Haa.. ni TOP SECRET punya.. Lepas tu saya nak belogwalking puas-puas.. *padahal baru habis BW nih.. Hari ni saya memang kepenatan sebab exam amali jahitan tadi... *padahal kaw dapat soalan buat contoh kolar penoh je pon.. -_-", plus saya puasa hari ni.. hmm..hmm... (PERHATIAN: Saya adalah bakal chegu RBT/ KH, buat sape2 yg tak tahu.. sbb tu ada subjek RekaBentukPakaian, macam saya cerita kat en3 lepas).





Haa.. tadi kan saya de mention saya puasa.. (eshh.. xbaik lah bising2x.. -_-").*bukan.. saya nak bagi tahu pasal secret ni, sebab tu kena bagi tahu juga.. =b. Baik, sila teruskan niat keji anda, ngeh3x... Tiba-tiba saya rasa mengidam benda rahsia ni, sebab tadi saya sibuk duk besembang dengan seorang adek yang kurangHasam neh... *kih3x.. pomot belog beliau ah sket bia rajen hapdate...


Apahal Top Secret dengan mengidam neh? adess.... heheee.. saja kasi saspen siket kan... tuu....
(sila scroll ke bawah)








-

















-















-
















-













-












-













Jeng.. jeng..
Ini la TopSecretnya... Secret Rescipe gitu.... kehkehkeh...




faveret Resipi Rahsia saya harus la Choc.Indulgen 


dan Tiramisu.. *erkk.. ekceli Sec.Rescipe nye Tiramisu kurang sedap sikit, tapi nak jugak beli, tak paham betol.. -..-"



Brownie.choc... umm..umm..



Penggemar cheeeeeese.. cheese.cake, oreo.cheese & marble.cheese.. yummm....



Choc.stawbery



Durian... durian.. ko punye dek...




Haaa... jangan pelik laa.. kalo tiba-tiba besok puasa lagi, pastu tercongak buka posa kat Resipi Rahsia neh.. Takpun tiba-tiba pegi minom petang ke.. adess.. memang kalo puasa tu, nafsu makan taknak kalah kan. *ni semua pasal budak kuangHasam neh.. sejak semalam lagi duk discuss pasal ResipiRahsia...  -..-"


Haa.. pekena meatball ni pon boleh tahan.. *memang.. habis ni tak begerak laa..



Lasagnia ke... haaishh...



hari tu mak saya try mango cake ni, beliau makan sekali je terus tolak tepi, tak sedapp katenye.. *ohh.. baru perasan tiap kali makan kat Resepi Rahsia, tak pernah ambek gambar.. -_-"







Saya teringin jugak nak beli kek campur macam neh... ghupenye boleh eh... *tulah, padan muka.. malu bertanya, rugi xleh makan kek..  -..-"




(uhh.... gigih aku menggoogle gambar-gambar neh.. maceh pak.cik google.. *haaaiiipp... tunduk-tunduk macam orang Jepong )




*Carrot cake my aunty one of my feveret jugak.. ngeh3x.. cake2 homemade beliau mmg terbaek ah..
* rindu pada cake Black Forest dulu-dulu... kehkehkeh...

31 comments:

gg said...

ai kak..budak kuanghasam ea.....haha..xpe...nah pantun...haha

ishiko said...

gg: halamakk.. dak kuanghasam dtg.. wewett.. ResipiRahsia tu..

The Towel Ninja said...

choc indulgence best

Chybee said...

alahai sedapnye cheesecake. my favourite jugak! mmg mkn cheesecake je. miss oreo cheesecake. huhu...kne buat ni

JIJI YU said...

aku bagh u tau jugak ni yg boleh beli campor2 gitu..

Ujang9897 said...

mak ai..sodap tu..nanti belanja..=)

dtg la dik oi kenduri ktorg nanti k..

nelly said...

lapar seyh !

Ujang9897 said...

tipu apa..jwp apa..kan dh jemput dtg kenduri..

Izyan Masri said...

OUH.BAKAL CIKGU.CIKGU ERT YE:D

hans said...

oooohhh makkk aihhhhh
sedapnyaaaaaaaaa

darkbatman said...

arghhhhhhhhhhh OMG! secret recipe nye kek.. perghh sedap!

Miss Tira said...

Okey lasagnia tu pun nampak sedap. Tira dah lapar. Huuu -.-

naz said...

pergh naik kebulur saya di buat nya haha

ishiko said...

TheTowelNinja: lama2 boring jg.. tp beli juga..keh3..

ishiko said...

chybee: best kn.. buat? wauuww~

ishiko said...

JjiYu: haa.. kan, sya pn baru tau..

ishiko said...

Ujang: harusla sedap.. keh3 tempah utk kawen nnty...
seriyes???? yeaayyy~

ishiko said...

Ujang: kehkeh.. suh sis.yana belanja ah..

siriyes??? kang saya pegi xblh msok lak knuri tu.. >_<

ishiko said...

nelly: =..="

ishiko said...

Ujang: thehe.. da lama tanya baru jwp.. maceh ye.. =b

ishiko said...

IzyanMasri: huhuu.. RBT.. semua subjk KH sy belaja yan..

ishiko said...

Hans: ahhaa.. hans mmg xleh tgk mknan.. bila segmen mkn2 pulak..

ishiko said...

darkbatman: oh! abg.Batman.. lama xsinggah, hehee..
harus la sedap nama pb resipi rahsiaa.. =p

ishiko said...

Miss.Tira: nampak je sedap.. haa.. kalo terai lagi la kan..

ishiko said...

naz: kebulur.. saya kempunan neh..
kena p mkn gk lam msa tedekat.. nk tggu org belanja, haru.. =b

Nasriq said...

ermmmmm... dah la memang tengah mengidam... erm... zruuuuppp!!!

ishiko said...

Nasriq: hahhaaa.. lap2 ayaq lioq tu.. keh3x..

Abang Jonni said...

waaaaaaaaaaaaa... (sambil ternganga mulut)

ishiko said...

abg.Jonni: buang rokok 2 dulu baru blh suap kek.. keh3x.. abg jonni nh...

miss nana said...

Choc.stawbery sgt sedapppp!!
hehe

ishiko said...

miss.nana: umm..nyummy~