ThePeeps

Thursday, April 28, 2011

153. Jangan jadi cikgu macam nih

Assalamualaikum dan selamat hari khamis.. yess.. besok dah hari jumaat, lepas hari jumaat mesti la hari sabtu. Kalau hari sabtu mesti lah best sebab cuti.. kehkehkeh..


Wah.. semakin hari semakin bertambah pulak follower saya. Maceh semua jasamu dikenang.. thehee *apahal tiba-tiba sebut pasal follower, sebelum ni memang tak kisah pasal follower sebab saya menulis bukan kerana nak pemes-ames. (sbb saya rasa akan penat kalo jadi blogger pemes.. -_-", maap abg.Ben sbb tu saya dengar nasihat anda separuh jalan je.. :b ) 
Tapi alhamdulillah kalau ada blogger yang kenal saya, buatnya tiba-tiba saya pergi gathering blogger ke (padahal tak penah pergi.. -_-"), pergi kenduri kawen blogger pemes ke.. (hak3.. beriye-ye jee..), takdek la malu nak pergi. Kang terkebil-kebil tak kenal semua orang sebab penyegan punya pasal (pangg!!! bagi penampo sejibik~
Ohh..ohh.. hari ni bangun pagi-pagi sambung buat nota dan study siket.. (ye la sangat kan, eh ye laa..). Kalau dah nama pun blogger mana nak tahan tengok lappy on lama-lama tapi tak jenguk belog, tak thrill la kan.. hehee.. 


Semalam saya ada terbaca satu note dekat FB, kehkehkeh..kelaka pun ada.. ke tak kelaka. Tapi note tu boleh buat peringatan kepada bakal-bakal chegu macam saya ni, haa... jangan jadi chegu macam ni ya.. ^_^

Ada seorang cikgu tadika yang tak percaya wujudnya Tuhan. Dia pun berfikir bagaimana hendak mempengaruhi kanak-kanak di tadika tersebut supaya tak percaya wujudnya Tuhan. Tiba-tiba, dia mendapat satu akal...

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..

Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada seorang budak yang pintar yang bernama Amin lalu dia pun mengangkat tangan...

Amin : Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?
Guru tadika : Boleh,mari ke depan.
Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Amin : cikgu ada kan?
Murid-murid : ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak nampak.
Amin : cikgu ada otak tak?
Murid-murid : tak ada

*kehkehkeh.. guru harus la pen merah, murid-murid pen biru sudah..



ni pun xleh jadi contoh, g sekolah asyik nak bergambar jee.. -_-"



yang ni baru chegu contoh :b


ni chegu ke artis.. beratur nk otograf ngan FB



Aktiviti wajib masa PBS.. Latihan mengajar, (SEMESTER3)




SEMESTER2



SEMESTER 1




*Semester depan last PBS saya sebelum start praktikum pastu baru posting.. -_-"
**rindu sama ini kanak-kanak rabbit <3
*** okey, sambung study.....


36 comments:

nanad said...

wahh..gambar2 yang sangat comel ;D

EZAD AMIR @ DaRk ViRusZ said...

keh3..lawak kisah ckgu ng bdk skolah tu..

Izyan Masri said...

KIHKIH.LAAAH,CIKGU KE.NI MESTI CIKGU OTAI KAT SEKOLAH XD

hans said...

hahahaha
hebatlah Amin
hahahahaha

ishiko said...

nanad: thehee.. maceh nanad.. lame xnampak~

ishiko said...

Ezad.Amir@Dark.Virus: haa..lawak kan.. jgn jd chegu mcm tu...

ishiko said...

IzyanMasri : bakal chegu la yan... huhuu.. adess.. otai ke =..="

ishiko said...

Hans: beliau bijak.. kehkehkeh..

iman musa said...

bijak anak murid tu!!
anak sapo tah,,

Cahaya Syurga said...

wawawa..suker.best jd ckgu..sronok

Wanybunny said...

HAHA xpe amek gamba dgn murid tu utk disimpan sbg kenangan. tp jangan jd mcm cgu tadika itu sudeh, ajaran sesat.

apik pehe said...

hahaha..dah cikgu2 pon semua comel..kena la amik otograf..hahaha..

sweet stalker said...

haha, lawak! mesti cikgu tu terdiam. niat tak baik dye nak mempengaruhi budak tu tak menjadi. huuu

Abang Jonni said...

bangunnnnnnn.... selamat mlm cikgu....

cikgu... rafi x dtg hari ni... dia sakit taun...
huhuhu...

Nasriq said...

comey2 sungguh cikgu eh... tersilap... anak murid tu...

Hafsah Hell Mee said...

study2!! hehe. Malasnye.

ishiko said...

iman.musa: hahaa.. bijak budak amin tu kan...

ishiko said...

daus: jumpa hari tu lagi asek ckp ckg best.. engnr pn best la.. kih3

ishiko said...

Wani: humm.. humm.. xpe kan..

ishiko said...

apik.pehe: haaa... kan.. smpai xlarat jwp fone gtu~

ishiko said...

sweet.talker: padan je ngan muka beliau tu...

ishiko said...

abg.Jonni: aahh??? terkezut saya..
kenapa... ni mesty sbb abg Jonni kentut sampai beliau kena taun

ishiko said...

Nasriq: maceh.. maceh... maceh...
eh.. mmg comey2 blaka... ngee~

ishiko said...

Hafsah: hehee.. stdy2x.. ni smbl2 ja... gud luck

Chybee said...

dah nk posting ea? mesti xsabar kn. hehe

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

rindu zaman jdi cikgu dulu2..hihi..seronok kn

Suriati said...

cikgu yg name nadzirah ni boleh caye ke erkk... oiii bahyo tu.. jage2 muyid2 yea..keke..sori

Liena Razali said...

cikgu zmn skang dh len ira! hehe :)

ishiko said...

chybe: lambat lagi la chybe...

ishiko said...

mizz.sue: sekarang dh ta jd chegu ke sis?

ishiko said...

mok.ude: boleh3.. sila la hntar ank anda dsekolah sy nnty, keh3

ishiko said...

amal: yeaass.. kan..

apik pehe said...

haha..budak2 skolah mmg akan kal betol2 ker?

Cikgu Fikri said...

wah..
bestnyer PBS...
Tapi, PRAKTIKUM mesti lagi penat kan?
fiq baru pergi PBS utk sem 1..
huhuuh :)

Silent Thinker said...

baru nak g praktikum minggu depan ni

NuR 'aQiLaH said...

mcm serunuk je jadik cegu..huhu