ThePeeps

Saturday, May 14, 2011

162. tension. gelak tanpa henti...


Assalamualaikum....

Alhamdulillah.. akhirnya dapat saya hapdate belog, setelah beberapa kali cuba membuka dashboard tetapi tak boleh... BW dekat belog lain, boleh pulak... dah la tadi saya dah jemu ngadap buku tanpa henti *erkk.. padahal petang tadi jenguk gak FB.. konpius betol...
Rupa-rupanya pihak Blogspot.com ada masalah tadi... rujuk en3 BANGKU KOSONG.


Hmm... memang saya sangat mengantuk tadi (jumaat), dan punah la harapan untuk bangun awal pagi.. *nak setadi kononya.. hampes... Mana taknye.. malam tu saya syok je tido akibat kepenatan keluar berjimba-jimba dengan Adek.Sengal, tiba-tiba ada FIRE DRILL !!! tension betul saya rasa, sebabnye mende yang sama je tiap-tiap tahun abg-abg dan pacik-pacik bomba tu tunjuk.. Memang la menda ni penting untuk keselamatan, tapi cuba la ubah sikit cara latihan tu.. pastu keputusan kami tiap-tiap tahun, FAIL !!! RENTONG!! HANGUS!!.. kehkehkeh.. ade tu siap tak keluar pun dari bilik.. memang la hampes...
*haaisshh.. banyak cekadak la pulak.. nasib baik ade la jugak latihan camtu.. kalo jadi betul kang, simpang...T_T



Habis semua show FIRE DRILL tu.. terus balik bilik.. da terngadap FB.. sembang kencang lak nga Adek.Sengal dan Adek Kureng.Asem tu.. haaisshh.. memang laa ta habis-habis dak dua ketui ni.. ade aje perkara yang kami sembang. Jadinya sampai pukul 5 pg baru la saya tido.. Pukul 9.30pg tadi pulak saya dengan rOomte dikejutkan oleh staff hostel datang bagi tahu nak pasang selak dekat pintu.. (selak pintu mula dipasang dibilik kami sejak beberapa hari lepas.. pg tadi turn blok saya pulak *sebab kes kecurian menjadi-jadi.. next time saya story). Tambah la tension, tapi sambung tidoo.. kehkeh..
Lepastu bangun sila la saya hadap buku dengan seriusnya sehingga melupakan waktu makan, kehkehkeh.. Nasib baik hari ni ada pasar malam kat luar kampus, makan best le jugak.. alhamdulillah...



Ohh.. yee.. hari jumaat sepatutnya saya keluar berjimba-jimba bersama Adek.Sengal dan Adek Kureng.Asem tu... tapi sebab ada hal ta dapat di elakkan, saya hanya keluar dengan Adek.Sengal sahaja pada hari khamis.. wuwuwuuu... maap Adek Kureng.Asem... next time kita keluar lagi yaa... (bersalah pulak saya rasa sebab tuka program tiba-tiba...) *beliau pulak buat muke sadiss je.. T_T


Mungkin disebabkan masa keluar dengan Adek.Sengal ni saya gelak yang amat banyak tanpa henti, balik terus penat dan tension... kehkehkeh.. mane tak nye beliau ni memang la sengal orangnya... *err.. sengal ke..



Isi perut di Pizza Hutt
Tengok movie Kongsi ^^
*err... penoh wayang ramai sangat tengok citer







muka harus la hepi walaupun tension.. sebab nak pg makan.. (muncong sapa lg comel.. ce tgk dek, kehkeh.. *bambam beto.. blk KL hari tu asek mkn je..)

ehhee.. ok, yang nampak mata ^^


Adek Kureng.Asem yg xdapat ikot ni.. hepy ye kenyang hari ni...


Adek.Sengal, kehkehkeh..

kami tengok KONGSI (CAUTION: siriyes best!! sila tengok dengan kadar segera^^)


dak Sengal ngidam nak makan pizza kan.. hehee


kite makan harus laa sopan dek.. *wuwuu.. meatball -_-'


okk.. letak la gamba yg kononnya sengal satu... *kononye la... haaipp konon je laa...



ok, baii...

*fuhh.. lega dapat hapdate, pasni boleh la sambung highlite buku dengan jayanya.. ^^
**mereka blogger, harus la di'lik'kan..
***Lega da ada en3 baru.. tak payah tengok en3 lepas lagi T_T'



"

17 comments:

sarzli said...

pjg btol entry die..anyway cite kongsi syok x?

blakepaghe said...

bestnya dia makan pizza..pakcik kat sini makan karipap ikan ngan crab drumstick je...huhu

nEa FleriDa / nIL said...

ehem2..bestnya dya mkn..

ishiko said...

sarzli: ehh.. kira pendek da nh.. thehee..

ishiko said...

blakepaghe: hehee.. tu la pacik.. kn da ckp suh jual bata.. byk sket dwet.. =b

ishiko said...

niL: ehemm..ehmm.. org tu pn mkn best jgk.. kehkehkeh..

Nasriq said...

Panjangnya muncung... boleh letak hanger baju wat gantung...

diyanah dzai said...

kongsi sangat best ! =D

ishiko said...

Nasriq: errr.. thehehe...

ishiko said...

diyanah.dzai: da tgk eh.. huhuu best ann ^^

d_LA said...

wahhh..bestnye berjimba-jimba, mkn2 walaupun asalnya ada cite psl encik bomba..hehe..

Republic Aku said...

hehe...bab makan tak hengat!

ishiko said...

d_LA: kehkehkeh.. kan3x... sebenanye seronok berjimba-jimba dulu.. malamnya baru ade kes pk.cik bomba.. maceh sudi baca^^

ishiko said...

Republic.aku: theheee... harap maklong... makann.. yeeaayyy^^

Cikgu Fikri said...

wah...
best gler jalan2..
kt alamanda pun penuh filem tu..
:)

Merahitam said...

AKAK!!!!!!!!!!!!!!!


haruskah diletakkan puca tu beso gedabak???=='''

ishiko said...

harusss lah ^^