ThePeeps

Saturday, May 21, 2011

168. Moment Fotografi



Tiba-tiba saya rasa makin takut dengan dslr.. Tempoh empat jam yang singkat tu En.Zel gunakan sepenuhnya untuk men'transfer' ilmu fotografi kepada kami. Walaupun hanya asas fotografi, saya berjaya mencuba hanya dua shot bagi setiap jenis gambar. Ahh.. agak tewas dengan teknologi.. huuhhh... *tidakkk.. saya takkan surrender.

Senyum.
Maklum lah semua orang nak belajar, taknak pulak berebut beberapa kamera berkuasa tinggi yang En.Zel sediakan tu. Bagi mereka yang dah ada senjata sendiri pasti sangat seronok sebab dapat mengasah lagi bakat sesi menangkap mereka. Saya hanya mampu ternganga melihat mereka dengan gaya masing-masing bersama senjata kesayangan. Haapp!! *tutup mulut, nanti lalat masuk..


Seronok.. pengalaman baru dan banyak ilmu baru serta sesetengah persoalan saya mengenai fotografi ada yang sudah terjawab. Alhamdulillah.. saya dapat merebut peluang keemasan ni, maklum la percuma pulak tu..  Saya ingat hanya akan dapat merasa peluang ni lepas beli dslr sendiri dan pakcik saya akan belanja saya pergi satu kursus fotografi katanya. *haaiii... pakcik belanja la saya dengan menghadiahkan dslr dengan kadar segera..harus la nikon ya. wink3x.. 


Tahniah juga saya ucapkan kepada semua yang telah berjaya melibatkan diri, menjadikan kursus ni berjaya dan penuh bermakna. I admit, a photoghraphy is a cools thing.. hehee^^




Haa... ce try tengok, mana saya tak ternganga mulut tengok mereka-mereka ni. Huhuu.. haruslah bersungguh-sungguh kan.. ini sesi outdoor.. alhamdulillah juga dapat merasa hujan dalam bahang pagi..

Bawah ni pulak untuk sesi dalam studio.. hehee.. really have fun. Kami la gambartangkap, kami la mudel.. kehkehkeh.. saya memang pemalu walaupun en.Zel kata tak boleh 'camre shy; *panggggg!!!! bagi penampo laju-laju..


suka situasi belakang scene.. huhuu.. ^^


Lastly saya nak wish a billion thaxs to both of them, En.Zel yang bermurah hati memberi kami ilmu fotografi secara percuma dan diluar waktu kuliah ye.. sebab, today is saturday people!!!! *err.. sem depan kita ada kelas bersama kan En.Zel.. wink3x.. Then tenkayuu to Safwan a.k.a Tepak.Sireh yang memberi peluang saya  men'joint'kan diri untuk pengalaman hari ini. Masheh banyak-banyak... *tunduk-tunduk macam orang jepong^^

haaiipp... Tepak.Sireh, dilarang menonggeng di tempat awam walaupun anda gambargraper, hehee.. *visit his PHOTOBLOG


Kami bakal guru dan bakal pengajar fotografi !! IPTHO !!! *gulllppp ~

last.picture from senjata Tepaksireh


'gambar saya haruslah takde sebab saya fototangkap, hehee.. =b '



*err... harap maap, takde gambar dalam kelas sebab sulit. keh2x.. (padahal segan kot nak bawak keluar camere compaq chomel saya ni.. T_T")
** rase macam ramai je silent reader saya.. (tiba-tiba.. pangg!! penampo sejibik)
***ye.. boleh lah kau sambung setadi dengan jayanya lepas ni. sekian.



37 comments:

Merahitam said...

akak! jgn lupe aja azie plak lps ni!!!

zacky ~786~ said...

waaa.. ~ best yer..

Nasriq said...

boleh la perturunkan ilmu tu sikit yea...

Anisa Hang Tuah said...

rindu kelas2 fotog saya di UUM
:'(

Azam Sad said...

saya pun berangan-angan nak ada DSLR sendiri jugak...hehe
kiteorang kat sini ada T.I.P.S
(Temenggong Ibrahim Photography Society)
*baju merah biru tu same dengan baju kelas kiteorang...hahha

ishiko said...

Azie: nak akak aja ape yunk?? adess...

ishiko said...

zacky ~786~ : sangat la best^^

ishiko said...

Nasriq : siket je ye.. sbb ilmu sy pun siket je.. huhuu..

ishiko said...

Anisa Hang Tuah : Nis sudah pro.. huhuu.. have fun after finish study^^

ishiko said...

Azam Sad : yes... angan-angan tu kena ada.. penting!! kata en.Zel

ahaa.. ye ke..juin ke tidak..
alahai.. baju lebih kurg je semua.. kita kan area JOHO ja.. huhuu^^

d_LA said...

meleleh air liur tgk camera sorang2..grrrrrr

~cik tiram~ said...

aaaa nak DSLR jugakkk....:D

ishiko said...

d_LA : lap mult cepat!!! hehee

ishiko said...

cik Tiram: aaaaaa.... nak jugak ^^

munira sajuti said...

nak yang hensem tu. HAHA

Rollo De Pedicula said...

teringat masa aku belajar dlu
3hari 2 malam dkt kampus
best best

Review Nur Kasih The Movie

ishiko said...

munira sajuti : haha.. mane satu yg hensem tu?? T_T"

ishiko said...

Rollo De Pedicula : wauww.. 3hari 2mlm... mesti dah pro rr neh ^^

nelly said...

nak jugakk !Hehehe

SofieyAzwa said...

Wahhh SLR! Bestnya.. Teringin nak beli..

naz said...

saya tak pernah di beri pendedah begini. teringin juga belajar. haiih cemburu haha

Farhan Zulhusmi said...

seronoknya ada camera dslr sendiri...:-(
teringin nak ada...
InsyaAllah...ada rezeki...amin..

apik pehe said...

wahhh..potografer upenyer..hehehe

ishiko said...

nelly : pun nak jugakkk!!! hehee~

ishiko said...

SofieyAzwa ; semua orang teringin *_*

ishiko said...

naz : tapi naz sudah ada senjata tu.. saya lagi la cemburu.. hasshhh..

ishiko said...

Farhan Zulhusmi : insyallah.. saya pun dalam proses merealisasikan.. huhu^^

ishiko said...

apik pehe : xla apik.... baru-baru belajar je nih... ^^

Izyan Masri said...

FUYOOH.SERONOKNYA KALAU TEREL GUNA DSLR :D

petisuara said...

coolnya kalau dpt buat mcm ni, i mmg xd talent lgsg nak ambil gamab2 ni, pgg slr pon fail..haha

Hans said...

hahahaha....dah lama tinggal sebab tak ada DSLR
so dah x pro
hahahaha

Meatball IKEA Halal

apik pehe said...

elehh..werkkk..
hahaha..nanti apik nk kawen..apik jemput nad ek..free jer kan untuk shooting?hehehe

ishiko said...

Izyan Masri : mmg seronok lahai yan^^

ishiko said...

Hans : ade ilmu blh prektis... huhuu

ishiko said...

petisuara : tapi gambr2 kt belog yana semua best2 pe...

ishiko said...

apik pehe ; ingat.. kalo xjemput siap la...
err... insyallah la kalo smpai masa tu, da jd potgrfr.. =b

ada mokhtar said...

waaaaaa... tiba-tiba rasa nak cakap.. best nye maktb skrg.. hehe..