ThePeeps

Tuesday, November 29, 2011

250. Minggu KeHolideeeeeyyyy an

Assalamualaikum....


Peeps
Lebih seminggu dah cuti sekolah berlalu dengan gilang gemilang lagi penuh warna warni bagi budak budak sekolah, cikgu dan seangkatan yang berkaitan dengan sekolah. So does dengan pelajar pelajar IPG (Institut perguruan). Eh, ada student IPT yang tenga berholideeeeyy jugak kan? Tahniah weyhhhh.. hehehehee..

Yup, en3 lepas saya ada bagi tau pasal holideeeyyy sudah bermula kan. en3 kali ni pun nak kepoh pasal holideeeyyy yang di isi dengan beberapa aktiviti yang boleh tahan pheuwww....


Fuhhh.. dari Batu Pahat saya singgah ke KL sebelum balik 'rumah manis rumah' di Kelantan, hari ni pun tak balik lagi. For sure hujung minggu ni harus angkat kaki balik dengan segera sebab kerinduan tahap karma tak dapat dibendung lagi. hueh hueh hueh *rasa kejam pulak balik bercuti kat rumah lambat lambat -..-'





Sampai kat hentian Serdang, pak.uda pick up. Balik rumah beliau, saya mandi cepat cepat sebab kena hujan yang memang taknak berhenti sebab sekarang memang musim hujan. Having a beberapa hari at rumah pemily kecik ni.. Also having a crazy day with ika, little Damia and sofia. huhuu.. >,<





A few day later yang umm umm ummm tak ingat, ika (kazen) drove me to Petaling Jaya. Pergi serbu rumah my aunti pulekk.. Theheee.. haloo halooo saya datang :P. Okehh.. juga wat a crazy and tornado day saya harungi dekat rumah 'gadget' ni. Hehu hehu.... i love them damn much !!!


Maen dengan kanak kanak ribena, tengok tivi dan online sampai muntah, tido sampai lebam, makan sampai takmuat perut, kemas rumah pastu sepah kemas rumah pastu sepah, homemade cake delivary, tengok wayang, berjimba-jimba, perang damai perang damai, pheuwwwwwwww... waiting for this ohsem weekend!!! >__<




Ahahaa.. next next next and de next day family ika (kazen) datang dari Peneng. Then family ika dengan family auntie plus famly pak.uda tadi get together pergi hangout, shopping plus jimba-jimba dekat Ikea+Curve. Jalan sampai sakit kaki, beli barang sampai takmauat kereta, kejar kanak kanak ribena sampai emo, makan sampaitakmuat  perut, pheuuuwww lagi.... -..-'





wat a holideyyy week kan? hehu hehu.. sila have fun di waktu holideyyy anda ok!
oraait, zaaaassssssssssssss ~






*weekend pulak harus lah dabel ohsem ^^



27 comments:

jijiebenzaliff said...

rindunye ngn mereka sekeluarga!! :'(
cantik kek tuuuu! :)

zatilnabilah said...

untungla holiday.~ hahaha.

yustie ftyt said...

haa,ini baru betol2 holideyyy ^__^

as said...

family gadget? hahaha

apa tak tulis skali jogging smpi pengsan... hehe

ishiko said...

jijiebenzaliff : they miss u to ^^

ishiko said...

zatilnabilah : mbui...mcm le dya xholideyy, keh3

ishiko said...

yustie ftyt : khennn...
jgn nk jadi jeruk sgt kat rumah.hohoo

ishiko said...

as : yup dyeorg semua crazeyy about gadget... hohohoo
hik, sbb jogim xsampai pengsan..
xpuas lagi ^^

as said...

I mean jogging sampai pengsan dlm mimpi... sbb xblh nk bangun pagi... hahaha

amalina wahida said...

hamboiii!! pergi balik kelantan sana.. =D

Kacang Pool said...

Sangat Ohseem holiday!
Memang holiday sakan dah ni.
Ahha, kerinduan tahap karma kat 'rumah manis rumah'
-ayat hiperbola sangat dah tu-
XD

apik pehe said...

haha..berjimba2 sampai tak ingat kat ore langsung

..iNurqa .. said...

seronoknya holidayyyy .....

Ila Aqilah said...

bagusnya..holiday sambil berziarah!
thee..untung kan jadi student IPG
holiday best je..ekeke

Happy holiday :)

ishiko said...

as said.. : mslahnye xde pun mimpi jogim.. bhahahaaaa..


err.. as, i cam visit u back. drop ur link ok ^^

ishiko said...

amalina wahida : dont wory, dis weeknd wil backoff

ishiko said...

Kacang Pool : hihikk..
betul la.. rasa mcm tu >,<

ishiko said...

apik pehe : heheee...
apik pun lama xsinggah

ishiko said...

..iNurqa .. : harusss..

ishiko said...

Ila Aqilah : yupp..
bila lagi..time ni la nk jln2 semua

Bui Junaidi said...

bui pun baru lepas balik holiday..enjoiii

as said...

aiiyyaakk.... hari2 kot ckp nk g jogging... tp xbangun2 kann... hehe

btw, ni tuan umah family gadget kott... ;p

Saiazuan said...

huhu untong la ada holiday ;p

ishiko said...

Bui Junaidi ; best kn

ishiko said...

as : cehhh
adena sams rupenye... asal xleh jejak blk ni

ishiko said...

Saiazuan : ^_^

rara pinkmafia said...

yelah kan.bila dh cuti,nk start routine lama mst malas kan.