ThePeeps

Thursday, July 12, 2012

293. Pertemuan pertama




Lokasi : Rumah pak.uda (2006)
Alang (adek) : Kak, hari ni kita nak pegi jalan-jalan mane?
Ishiko : Ntah le, kita ikot je lah pak.uda bawak. hahaa..
Pak.Uda : Dah siap? jomm kita pegi OU (One Utama). hehe..


Lokasi : dalam kereta.
Pak.uda : ehh.. kak dengan Alang dah jumpa kak.atie?
Ishiko : kak.atie?
Pak.Uda : Hoo.. kak.atie. Eh, hari tu Kumi(kazen) yang dah jumpa dia.. korang belom lagi kan?
Ishiko & Alang : haa.. belom belom..
Ishiko : Homm.. Kumi ada citer pak.uda bawak dia jumpa kak.atie, siap belanje piza ag.huhu..
Pak.Uda : Haaa.. hari tu lahh.. kemain dia.. Ni kita pegi OU, boleh la korang jumpa kak.atie. Dia ada kat sini hari ni...


Lokasi : OU, One Utama.
Pak.Uda : haaa.. ni la kak.atie.
Ishiko & Alang : haaii... (sambil salam-salam)
Kak.atie : haii... bila sampai sini?
Ishiko : umm.. dua tiga hari lepas lagi.. "hoo.. ni la kak.atie.. kecik beleh je orangnye.. hikhik 
"*cakap dalam hati sambil pandang atas bawah atas bawah.


Lokasi : depan cermin dalam toilet.
Kak.atie : hehee.. *senyum senyum
Ishiko : ni apehal tersengih sengih ni.. *cakap dalam hati sambil senyum balik :P
Kak.atie : umm.. sape dah name? lupa pulak.hehe..
Ishiko : panggil ira je..
Kak.atie : haa... ira kan.. pak.uda memang ramai anak sedara kan? kak.tie sampai konpius.
hehe.. eh,ira panggil abg.apis tu pak.uda kan? takpe kak.tie panggil pak.uda? 
Ishiko : emm.. mmg ramai pun. haa.. kitaorg belah kelantan ni panggil dia pak.muda epih.
Kazen-kazen belah KL ni panggil pak.uda je.. panggil je ape-ape.. hahaa
Kak.atie : OOoo.. kalu eyu? pak.su? (eyu-adik pak.uda)
Ishiko : sama gak.. yg belah KL ni panggil pak.su.. kitaorg panggil pak.su.eyu.
Kak.atie : haaa.. panjang nye panggilan, hehee.. Kalau kak.tie, pak.uda panggil ateng je...
Kak.tie panggil die Apeng.. Kawan-kawan kite orang pun panggil macam tu jugak..
Ishiko : Apeng? *muke berkerut.
Kak.atie : haa.. ahh.. Apeng ngan Ateng, hehee..
Ishiko : hahaa.. yeke.. *gelak.dalam hati, ingat comel sangat ke panggil macam tu, wakakaka..


Lokasi : dalam OU, One Utama.
Kak.atie : Cepat- cepat kita nak buat gapeni? tengok wayang? maing bowling? makang-makang?
shopping-shopping? ke nak jalang-jalang je? *eksaited, pastu cakap sleng ganu die tak reti nak berenti.
Pak.Uda : ntahhh.. budak-budak ni
Ishiko & Alang : *senyum je.. pastu sambung jalan, then masuk kedai tu masuk kedai ni..


Then, lepas sehari spent masa sama sama.. Kita dah boleh gelak-gelak, sembang-sembang kencang bagai. Sporting yang amat. Tiba-tiba rasa macam ada kakak. hahaa.. Kiut pulak tengok pak.uda dengan kak.atie tu. hahaa.. asenye pass ni nak jadik mak.sedara. Nenek mesti cakap pass ni. wakakakaa..


Masa dia orang kawen, saya la antara orang yang TEReksaited dapat mak sedara baru. Hehee..
Sekarang diaorang dah ada tiga princess.. Damia, Sofea dan baby Dhia. Super duperr kiut tahap rasa nak gigit-gigit.. hikk.. >_<


Punye la best dieorang ni, sampai saya rasa nak pegi lepak tiap-tiap minggu kat rumah dieorang sejak duduk kat Batu Pahat ni. 3jam penat redah naik bas boleh hilang lepas jumpa mak.uda, damia, sofea, n baby dhia ni..ehh.. pak.uda punn.. Haa.. sekarang dahh panggil mak.uda la, mane ade kak.atie lagi. hohoo..
Kalau perasan banyak entri-entri saya sebelum ni selalu cerita pasal family dieorang ni. Sebab saya suka sangat lepak rumah dieorang kalau ada cuti lebih, takpun weekend. haha.. 
Antara entri berkaitan dengan mak.uda;


Sebenarnye, panjang lebar saya cerita pasal mak.uda comei keshayangan ni sebab hari ni adalah Ulangtahun Kelahiran (12Julai) beliau.. hehee.. sebelum terlambat, sekali lagi saya nak ucap






SELAMAT ULANGTAHUN MAK.UDA
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...





LOVE

me with pak.uda dan mak.uda

sofea dan damia




# first impression saya dekat orang memang selalu buruk dan salah! hahaa.. its better, daripada mulamula good impression lepas kenal bad rupanya...kan?kan?kan?



16 comments:

Uncle Jonni said...

hakhakhak.... oooo... tu la mak uda kesayangan anda... huhuuhu

ishiko said...

Abg.jonni: heheee...knl kan? Blogger gk tu, dia la yg knlkan blog abg.jonni kt sy.. XD

Suriati said...

ampehhnye ank sdare dennn ni...cito kisoh dlu2..malu den...kecik2 cili padi ni tauu..betui ke idak entry ni haa..ke wat cite..dok igt doh cito2dlu..behh..behhh.....kito imbahh balik mulo2 kito jupe key..good2...

apo kato kito ajok pk mudo pi OU this weekk..ekekke...jommm..

khairul akmal bin azman said...

berjalanlah kamu sebelum dijalankan

hehe

Tukang Karut said...

cantik mak udanya..

Nurulee said...

Sedap2 nama anak diorang =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

zulhilmi tempoyak said...

eheemmmm... komen. ;p

Etong said...

bdk2 comel :)

chot ok..! said...

singgh sini..wahh kemain berjalan..he

ishiko said...

Suriati : ekekekee.. mok ude terr

ishiko said...

khairul akmal bin azman : memang bejalan aje le kojenyee :P

ishiko said...

Tukang Karut : mestilahh.. hahaa

ishiko said...

Nurulee: haa ahh.. :)

ishiko said...

zulhilmi tempoyak: ^_^

ishiko said...

Etong : eh eh etong pun comei

ishiko said...

chot ok..! : hikhik